avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Modalitate de compensare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Modalitate de compensare

Buna ziua, avem o problema cu compensarile, prezentam mai jos problema:
Avem firmele X,Y,Z.
Firma X factureaza la firma Y suma de 100 lei si catre firma Z suma de 50 lei, dupa care firma Y factureaza la firma X suma de 150 lei. Cum pot face compensarile in cazul de fata ca firma Z sa iasa din ecuatie.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 11:54, 2 Noiembrie 2012
Nu aveti cum sa iasa din ecuatie firma Z. Firma X poate incheia compensarea numai cu firma Y, pentru valoarea de 100 lei.
Firma Z nu poate iesi din ecuatie decat daca ar avea factura emisa catre firma X. Si in acest caz compensarea ar fi pentru suma de 50 lei pentru toate cele trei firme.

Principiul de baza pentru compensarea in trei este acesta:
Firma X factureaza catre firma Y o valoare, firma Y factureaza catre firma Z o valoare si firma Z factureaza catre firma X o alta valoare.

Sper ca m-am facut inteleasa.:)
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Multumim pentru raspuns, oare ar mai fi si alta solutie in afara ca firma Z sa factureze la firma Y ?? sa se faca contract de cesiune creanta?? dar intre cine ar trebui sa se faca ???
Am scris eu gresit, mi-am editat postarea in timp ce Dvs. scriati. Z trebuie sa factureze lui X.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalare facturi DraghiciAlin DraghiciAlin Buna ziua , am si eu speta putin ciudata pe care as vrea sa o rezolv Se dau firmele X,Y,Z - firma X presteaza servicii pentru fima Y in valoarea de ... (vezi toată discuția)
Plata in trei bogdan22003 bogdan22003 Bunadimineata, am si eu o intrebare, sunt administratorul unei firme, Z, am de incasat niste bani de la o firma Y, care are de incasat la randul ei de la firma ... (vezi toată discuția)
Monografie cesiune denisa2011 denisa2011 buna seara, ce note contabile trebuie sa fac pentru contracte de cesiune, clientul x ii va vira banii furnizorului Y, cum se inregistreaza un contract de ... (vezi toată discuția)