Buna ziua, avem o problema cu compensarile, prezentam mai jos problema:
Avem firmele X,Y,Z.
Firma X factureaza la firma Y suma de 100 lei si catre firma Z suma de 50 lei, dupa care firma Y factureaza la firma X suma de 150 lei. Cum pot face compensarile in cazul de fata ca firma Z sa iasa din ecuatie.
Nu aveti cum sa iasa din ecuatie firma Z. Firma X poate incheia compensarea numai cu firma Y, pentru valoarea de 100 lei.
Firma Z nu poate iesi din ecuatie decat daca ar avea factura emisa catre firma X. Si in acest caz compensarea ar fi pentru suma de 50 lei pentru toate cele trei firme.
Principiul de baza pentru compensarea in trei este acesta:
Firma X factureaza catre firma Y o valoare, firma Y factureaza catre firma Z o valoare si firma Z factureaza catre firma X o alta valoare.
Multumim pentru raspuns, oare ar mai fi si alta solutie in afara ca firma Z sa factureze la firma Y ?? sa se faca contract de cesiune creanta?? dar intre cine ar trebui sa se faca ???
Plata in trei
bogdan22003
Bunadimineata, am si eu o intrebare, sunt administratorul unei firme, Z, am de incasat niste bani de la o firma Y, care are de incasat la randul ei de la firma ... (vezi toată discuția)