avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recurs la sechestru asigurator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recurs la sechestru asigurator

termenul de recurs de 5 zile de la comunicarea incheierii de admitere a unui sechestru asigurator se calculeaza pe zile lucratoare sau calendaristice? multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 17:16, 2 Noiembrie 2012
zile calendaristice, dar daca termenul de implineste intr-o zi nelucratoare se proroga pina la prima zi lucratoare
Concret, daca s-a facut comunicarea in 15 octombrie (prima zi neluandu-se in calcul), termenul de 5 zile se implinea in 20 octombrie (sambata - zi nelucratoare), termenul prorogandu-se pana la urmatoarea zi de luni - 22 octombrie, ori partea a inregistrat recursul in data de 23. Nu e tardiv?
ba da, termenul s-a implinit in 22.10. dar verificati ca in cazul trimiterii recursului prin posta, ceea ce conteaza este data postei de depunere a plicului la oficiul postal si nu data sosirii acestuia la registratura instantei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul termenelor calin_andrei calin_andrei Din interpretarea art. 101-104 C.p.c. am anumite dubii in intelegerea curgerii termenelor, respectiv zilele libere in care curg si data postei la documentele ... (vezi toată discuția)
Mai pot face recurs? Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Am primit hotararea pe 22 iunie ( s-a judecat la litigii de munca), mai pot face recurs s-au am pierdut acest drept? (vezi toată discuția)
Calcul termene petre_marian petre_marian buna seara,am o nedumerire in legatura cu calcularea termenelor de indeplinire a unei proceduri .In data de 6 -3-2013 a fost comunicata hotararea catre partea ... (vezi toată discuția)