avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... trecere dintr-o asociatie in alta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

trecere dintr-o asociatie in alta

dorim sa iesim din asociatia de proprietari actuala cu mai multe blocuri si sa ne inscriem intr-o asociatie vecina cu un singur bloc
avem tabel cu acordul jumate +1 din locatari blocului nostru si acordul asociatiei la care vrem sa aderam.
care ar fi urmatorii pasi.
va multumim.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:22, 3 Noiembrie 2012
Nu puteti sa faceti parte din alta asociatie decat acolo unde aveti proprietatea.

O asociatie de proprietari se infiinteaza pentru administrarea proprietatii comune care se afla intr-un condominiu cu mai multe proprietati private.
Interesul dvs nu poate fi materializat,avand in vedere ca detineti domiciliul intr-un condominiu care contine si parti comune care trebuiesc intretinute de catre asociatia de proprietari, respectiv de catre membrii proprietari care o alcatuesc
Vezi aliniatul (2) din art.5 din Legea nr.230/2007 care prevede ca se poate infiinta o asociatie si pe un tronson dintr-un bloc atunci un tronson intreg sau cel putin 3 apartamente cf. art.1 din legea mai sus mentionata poate si adera la o alta asociatie.
avram1 a scris:
care ar fi urmatorii pasi.

Mergeti la biroul judecatorului delegat din cadrul finantelor locale. Acolo o sa gasiti afisat pe usa lista documentatiei ce trebuie sa o intocmiti.
Puteti sa deveniti membrii in asociatia de alaturi daca cel putin 2/3 din numarul proprietarilor din blocul dv si tot 2/3 din proprietarii asociatiei la care va alipiti isi dau acordul pe acele tabele.
Asociatia in care vreti sa intrati trebuie sa solicite judecatorului delegat modificarea statutului sau sa redacteze un act aditional la statut asa cum o sa va ceara judecatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extindere asociatie de proprietari nicusofia nicusofia Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema: asociatia mea este formata din 4 blocuri si acum am primit o adresa de la un alt bloc care ar vrea sa faca parte din ... (vezi toată discuția)
Aderare la asociatia de proprietari cretuadrian cretuadrian Buna ziua, In complexul nostru a fost infiintata asociatia de proprietari pe 10 blocuri, intre timp au mai fost construite cateva blocuri. Cum pot adera ... (vezi toată discuția)
Presedintele si administratorul asociatiei vulturul -zarnesti, ... profesoara10 profesoara10 Presedintele si administratorul asociatiei Vulturul -Zarnesti, jud. Brasov au decedat.Fiica fostului administrator si cenzorul au influentat membrii asociatiei ... (vezi toată discuția)