avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriere datorie card de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriere datorie card de credit

buna ziua
am si eu o intrebare ,sint plecat din tara de 4 ani si am avut un card de credit,cred ca ai era ceva de platit pe el,nefiind de gasit in tara nu stiu care este situatia cu acel card,mentionez ca eu am un cont de euro in romania unde am tot trimis bani ,si banca imi lua pentru o rata in banca,e posibil sa fii luat tot din contul ala si pentru cardul de credit,e normal ca banca sa iti ia din cont fara aceptul tau,ptr dobinda sau altceva ,rate,sau....penalizari,fara o hotarire executorie ....????
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:33, 5 Noiembrie 2012
in primul rand ca nu stiti cu certitudine ca vi s-au retras bani .
in al doilea rand ca daca aveti datorii trebuie sa le platiti deoarece aici nu mai vorbim de termenul de prescriptie ci de crearea unui prejudiciu pe care l-ati facut bancii.
e posibil sa se ajunga la executarre ilita sau e posibil ca banca sa transmita unei firme de recuperari datoria dvs.
Da, executarea silita se face fara acceptul debitorului si vi se poate institui executare pe cont in scopul recuperarii datoriilor, adica dvs. sa platiti o rata si banii sa se duca altundeva #-o . Trebuia, insa, sa fiti instiintat de catre executorul judecatoresc asupra masurilor care se vor lua impotriva dvs., ca sa puteti face ceva (un cont colector, un cont alternativ etc.). Termenul de prescriptie de 3 ani este supus unor conditii, trebuie sa aflati detalii ca sa puteti actiona in vreun fel (de cand era datoria, daca s-a instituit executare etc.).
deci nu stiu daca s-ainstituit executare,nu am fost instiintat in nici un fel,si nu cred ca s-a instituit executare,am intrebat doar daca din contul respectiv unde trimiteam banii ,stiu sigur ca sau dus pentru plata rata,imprumut,dar nu stiu daca din acelasi cont au luat si pentru cardul de credit.,si intrebarea era daca se poate sa imi ia fara acordul meu din cont ?
Da, se poate.
din cate stiu , dvs aveti posibilitatea sa solicitati un extras de cont si veti vedea incotro s-au dus banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are dreptate si cum se poate rezolva? narcisa_salbatica narcisa_salbatica Cetateanul X are 2 credite bancare, unul restant, unul cu plata la zi. Pentru creditul restant, s-a instituit executare asupra contului bancar in care se ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca s-a prescris o datorie? Andreea_Hulea Andreea_Hulea In 2006 am facut la banca unde mi se vira salariul o descoperire de cont in valoare de 1670 lei. Tot atunci banca mi-a facut o oferta si pt un card de ... (vezi toată discuția)
Poprire pe card de credit crediteurope bank, deși plata a fost făcută în ziua scadenței. ce e de făcut într-o asemenea situație? Andreea19812012 Andreea19812012 Buna ziua, soțul meu are o poprire care a fost instituita și pe un card de credit de la CreditEurope BANK, eu in data de 13.12.2017 am depus pe acel card de ... (vezi toată discuția)