avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Pot fi data in judecata ca nu ridic un colet?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Pot fi data in judecata ca nu ridic un colet?

Buna seara, de curand am comandat de la cineva (cred ca persoana fizica) de pe net niste produse, iar intre timp m-am razgandit si i-am spus ca nu voi ridica coletul de la posta. Persoana respectiva mi-a scris urmatoarele: "Va informez ca in temei legal, pe baza emailului trimis de dvs in care am negociat, am cazut de acord si am trimis comanda, dvs sunteti posesor de drept pe acele produse. Legal, va pot da in judecata". Este adevarat? Nu am dreptul sa ma razgandesc? Poate sa ma dea in judecata? Cum ramane cu cele 30 de zile in care sa te razgandesti? Va multumesc
Ar trebui sa stiti daca e persoana fizica sau juridica, mi se par greu de confundat - probabil e persoana fizica.

Cele 30 de zile de razgandire de care vorbiti nu exista, este vorba despre 10 zile lucratoare in care puteti returna un produs cumparat online de la o persoana juridica fara a fi obligata sa motivati in vreun fel, doar cu suportarea cheltuielilor de rambursare [Art. 7 (a) din OG 130/2000 modificata].

In opinia mea e o incercare de intimidare si nu trebuie sa va faceti probleme.
Va multumesc mult de tot. Persoana respectiva vinde pe un site de profil. Am cumparat de la el si nu prea am fost multumita, dar m-a convins si apoi mi-am dat seama ca nu trebuia sa ma las convinsa. L-am sunat si i-am comunicat ca nu am de gand sa ridic coletul si mi-a scris ce va spuneam. Oricum, nu mi-a dat nici o factura niciodata... Deci pot sa-i ignor mailurile de amenintare? La persoanele fizice nu te poti razgandi?
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2012
Ares-3, moderator
Vreti sa spuneti ca altadata ati cumparat, ati achitat dar nu ati fost multumita iar de data asta ati vrut sa cumparati dar v-ati razgandit? Ceva nu inteleg, ati spus ca l-ati anuntat ca nu veti ridica pachetul si in acelasi timp ca ati cumparat de la el ca nu ati fost multumita. Vorbim de mai multe comenzi?
Oricum ar fi, nu va poate pretinde, zic eu, mai mult decat cheltuielile de expediere iar pentru atata lucru nu o sa va dea in judecata.

Acea ordonanta se aplica doar cand vanzatorul este persoana juridica.
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2012
Ares-3, moderator
Da. Am comandat o data de la el. Cand mi-a sosit coletul doar unul dintre produse era functional. A zis ca la el mergea, ca nu stie ce s-a intamplat, apoi a doua oara unul dintre produse nu avea baterie, desi a zis ca are. Si acum a reusit sa ma convinga sa-mi trimita un nou colet, dupa care mi-am dat seama (cam tarziu) ca nu era cazul si de aceea nu m-am dus la posta si i-am comunicat ca nu mai am de gand sa ridic pachetul.
Stati linistita :)

Alte discuții în legătură

Dreptul de retur al unui produs defect cristiulian cristiulian Buna ziua, Am o nelamurire in privinta unei comenzi facuta cu ceva timp in urma, la distanta. Dupa o prealabila consultare telefonica si citirea ... (vezi toată discuția)
Cantitate comerciala.vama Buburuze Buburuze Buna seara! Imi puteti spune,va rog,ce inseamna cantitate comerciala la niste produse comandate pe internet?Am comandat de pe un site din afara UE niste ... (vezi toată discuția)
Platit bun primit prin curier fara sa il comand, recuperare bani justinmeal justinmeal Bună ziua, am primit pe adresa firmei un colet cu un produs prin curier cu suma ramburs de plata. S-a primit coletul si s-au platit banii curierului desi nu ... (vezi toată discuția)