avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stagiul militar vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stagiul militar vechime in munca

daca o persoana a plecat in armata din campul muncii,cu mentinerea contractului de munca,dupa cum este specificat in carnetul de munca,perioada cat a satisfacut stagiul militar se ia in calculul vechimii pentru ACORDAREA SPORULUI DE VECHIME? care este baza legala? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:41, 29 Ianuarie 2009
Art. 3, alin.6 din Legea nr. 446/2006, privind pregatirea populatiei pentru aparare prevede ca: perioada de timp in care o persoana indeplineste serviciul militar activ sau alternativ ori este concentrat sau mobilizat constituie vechime .
Art.3 alin.6 din legea nr.446/2006 are alt continut ... cred ca macar trebuie sa avem bunavointa de a posta corect textul de lege. :(

(6) Perioada de timp în care o persoană îndeplineşte serviciul militar activ sau alternativ ori este concentrat sau mobilizat constituie vechime în serviciu sau stagiu de cotizare la sistemul public de asigurări sociale. Sunt exceptaţi de la prevederile acestui alineat elevii liceelor şi colegiilor militare.
Asadar, satgiul militar nu constituie vechime in munca ci stagiu de cotizare asimilat care se ia in calcul la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu militar - vechime efectiva in munca? monicalirca monicalirca Va rog sa ma ajutati in urmatoarea privinta - stagiu militar este sau nu este socotit ca vechime efectiva in munca? L 263/2010 il evidentiaza ca perioada ... (vezi toată discuția)
Vechime Marianis Marianis se considera vechime in munca stagiul militar obligatoriu? (vezi toată discuția)
Calcul vechime in munca euglup euglup Am terminat facultatea in 1997.Imediat am intrat in somaj din septembrie 1997 pana in ianuarie 1998 cand am plecat in armata pentru 6 luni.Se pot adauga armata ... (vezi toată discuția)