avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Metrii patrati al unui apartament cumparat sau vandut
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Metrii patrati al unui apartament cumparat sau vandut

As vrea sa vand garsoniera. Pe cadastru este insemnata cu 38,8 metrii patrati, intr-adevar este spatioasa. Cumparatorul insa nu vrea sa considere si terasa in aceste dimensiuni, terasa inchisa cu termopan destul de mare . Cum se vinde? Tinand cont de spatiul din acte sau doar de cel masurat inafara terasei? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: recarlo , utilizator 18:51, 3 Noiembrie 2012
In cauza este vorba despre 2 suprafete distincte suprafata apartamentului care include si anexe,hol,camara,etc si suprafata utila
Modificarea spatiului aferent terasa este mentionata in CF?
Partile au dreptul sa negocieze si in cazul cand exista interes real pentru tranzactionare,pot gasi varianta reciproc avantajoasa
Vanzarea se face raportat la ceea ce este inscris in evidentele legale.
Personal, nu inteleg care este problema. Dvs.vindeti ceea ce detineti (garsoniera cu terasa inchisa cu termopan), iar cumparatorul achizitoneaza ceea ce vindeti dvs., daca este interesat.
Nu cred ca se poate vinde/ negocia pretul, separat terasa de restul garsonierei.
Pentru inchiderea terasei cu termopan, este legal sa detineti autorizatia de constructie.
Pretul il negociati, pentru total proprietate, astfel incat tranzactia sa se faca in avantajul ambelor parti.
In actul de vanzare-cumparare, scrieti exact ce se mentioneaza in actul de proprietate pe care il detineti, respectiv in cartea funciara. Legal este ca in cartea funciara sa figureze si terasa inchisa cu termopan, ca parte componenta a garsonierei.
Are toate autorizatiile, inchiderea cu termopane facand parte din programul de reabilitare termica facut de primarie in cartier. Problema se punea pe metrii patrati. Eu sustin ca are atatia metri cat pe CF , cumparatorul sustinand ca are doar cei inafara terasei inchise, punand pretul pe metru patrat cam la 900 euro. Ma interesa sa stiu legal cine are dreptate. Multumesc.
Dupa parerea mea, daca doreste cu adevarat sa cumpere, orice cumparator serios nu vrea un anume pret pe mp, ci negociaza pretul casei asa cum aceasta se prezinta in teren.
Deoarece a venit vorba de pretul pe mp, cine stabileste acest pret ? Piata ? Poate la tv. Intre persoane fizice, pretul corect este cel negociat intre vanzator si cumparator.
Fiind vorba de o proprietate particulara, individuala, nu despre o garsoniera pe care un investitor doreste sa o vanda, ca parte componenta dintr-o constructie rezidentiala, legal este asa cum stabilesc de comun acord, prin negociere, partile interesate in tranzactie.
Pretul poate fi stabilit de catre un evaluator imobiliar, expert tehnic, care trebuie sa dea raspuns in cadrul unei expertize tehnice judiciare sau nejudiciare, dupa caz, daca se pune problema recuperarii unor datorii de catre banci sau in caz de partaj. Nu este cazul dvs. care doriti sa vindeti garsoniera, dupa cum mentionati in deschiderea discutiei.

Alte discuții în legătură

Se poate adauga un act aditional la contractul de vanzare cumparare a unui ap? maria_carmen maria_carmen In timpul constuirii imobilului (blocul a fost construit in sistem ANVIG) a fost inchisa terasa de 17 mp (aici cu sensul de balcon acoperit aflat pe coltul ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis terasa dan13cris dan13cris Buna ziua, Am achizitionat o garsoniera la etajul 8/8 al unui bloc din Bucuresti. Doresc sa stiu daca reparatiile la acoperisul terasei garsonierei se ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata si la multi ani 2022. numele meu este andrei gabriel ... Andrei I. Gabriel I.I. Andrei I. Gabriel I.I. Buna dimineata si la multi ani 2022. Numele meu este Andrei Gabriel iar la inceputul anului 2021 am achitat in vederea achizitionarii unei garsoniere suma de ... (vezi toată discuția)