avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Se poate adauga un act aditional la contractul de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Se poate adauga un act aditional la contractul de vanzare cumparare a unui ap?

In timpul constuirii imobilului (blocul a fost construit in sistem ANVIG) a fost inchisa terasa de 17 mp (aici cu sensul de balcon acoperit aflat pe coltul cladirii) care este parte integrala a garsonierei pe care o detin, conform contractului de vanzare - cumparare incheiat in febr 2012. In felul acesta terasa a fost transformata in spatiu de locuit. Ulterior s-au obtinut autorizariile necesare inchiderii terasei si s-au modificat actele cadastrale. In aceste conditii se poate face un act aditional la contractual de vanzare – cumparare incheiat in febr 2012 in care sa se specifice ca garsoniera s-a transformat in ap cu doua camere, noua suprafata utila fiind de X mp. La primarie este inregistrata noua suprafata a spatiului de locuit, pt a plati impozitul adecvat noii suprafete. Ma intereseaza acest lucru pt varianta in care vreau sa vand aceasta garsoniera ca ap cu doua camere. Ce lege reglementeaza aceasta situatie? Daca nu se poate face acest act aditional la contractual de vanzare cumparare existent exista varianta ca, in momentul vanzarii garsonierei, noul contract de vanzare cumparare sa specifice ca se vinde un ap cu doua camere, conform actelor obtinute pt inchiderea terasei?
Cel mai recent răspuns: FLORIN FLOREA , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 11:09, 28 Februarie 2015
Daca ati inscris in CF componenta actuala a apartmentului, adica aveti in extrasul cf ap. notat cu 2 camere si suprafata utila, atunci nu este necesar sa modificati contractul de vanzare-cumparare vechi.
La o noua vanzare se va trece descrierea din CF si din autorizatia de construire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Metrii patrati al unui apartament cumparat sau vandut recarlo recarlo As vrea sa vand garsoniera. Pe cadastru este insemnata cu 38,8 metrii patrati, intr-adevar este spatioasa. Cumparatorul insa nu vrea sa considere si terasa in ... (vezi toată discuția)
Suprafata terasa- cota parte? adamar adamar Suntem 4 ap la et3 mansardat , 2 din ele au terasa de 50 mp, al3lea are 34mp.si al4lea are 70 mp... Aceste suprafete ale teraselor, la ch de ... (vezi toată discuția)
Condomeniul, partile comune si cartea tehnica intr-un complex rezidential cu case si blocuri maria_carmen maria_carmen Suntem o Asociatie de propietari infiintata in febr 2013 pt gestionarea unui Complex Rezidential format din: 7 case (P+2E, ultimul et fiind mansarda); un bloc ... (vezi toată discuția)