buna ziua.am incheiat un contract cu o firma de televiziune si internet,in luna august,pe 2 ani.luna trecuta aceasta firma a fost preluata de catre o alta firma.contractele au preluate si ele.imi spun ca nu am dreptul sa anulez contractul cu ei doar sa il reziliez.nimeni nu m-a instiintat in aceasta privinta si nu mi-au cerut acordul pentru a continua cu ei.eu nu sunt de acord sa raman la noua firma iar daca reziliez contractul va trebuie sa platesc in stalarea si luniile gratuite de care am beneficiat.au dreptul sa faca asta?am inteles ca sunt libera de contract si nu mai trebuie sa fac nimic in aceasta privinta in cazul in care renunt la serviciile actualei firme.imi poate da cineva un sfat?va multumesc
Dv. din punctul de vedere juridic poate fi considerat creditorul in raport cu obligatia de a presta serviciile de comunicatie respective (a se vedea art. 1599 Cod civil: "Obligatia de a plati o suma de bani ori de a executa o alta prestatie poate fi transmisa de debitor unei alte persoane"). Astfel sunt aplicabile arts. 1599 si urmatoarele ale Cod civil si transmiterea obligatiile de la un debitor la altul trebuie mereu sub rezerva dispoozitiilor art. 1605 CC ce prevede: "Acordul creditorul. Preluare datoriei convenita cu debitorul isi va produce efectele numai daca creditorul isi da acordul". Daca dv a primit comunicare cu un termen pentru a accepta preluari, si nu a raspuns se intelege ce nu accepta , art 1607, alin (3)CC.