avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... preluarea unei firme de internet si televiziune
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

preluarea unei firme de internet si televiziune

buna ziua.am incheiat un contract cu o firma de televiziune si internet,in luna august,pe 2 ani.luna trecuta aceasta firma a fost preluata de catre o alta firma.contractele au preluate si ele.imi spun ca nu am dreptul sa anulez contractul cu ei doar sa il reziliez.nimeni nu m-a instiintat in aceasta privinta si nu mi-au cerut acordul pentru a continua cu ei.eu nu sunt de acord sa raman la noua firma iar daca reziliez contractul va trebuie sa platesc in stalarea si luniile gratuite de care am beneficiat.au dreptul sa faca asta?am inteles ca sunt libera de contract si nu mai trebuie sa fac nimic in aceasta privinta in cazul in care renunt la serviciile actualei firme.imi poate da cineva un sfat?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 16:46, 3 Noiembrie 2012
Dv. din punctul de vedere juridic poate fi considerat creditorul in raport cu obligatia de a presta serviciile de comunicatie respective (a se vedea art. 1599 Cod civil: "Obligatia de a plati o suma de bani ori de a executa o alta prestatie poate fi transmisa de debitor unei alte persoane"). Astfel sunt aplicabile arts. 1599 si urmatoarele ale Cod civil si transmiterea obligatiile de la un debitor la altul trebuie mereu sub rezerva dispoozitiilor art. 1605 CC ce prevede: "Acordul creditorul. Preluare datoriei convenita cu debitorul isi va produce efectele numai daca creditorul isi da acordul". Daca dv a primit comunicare cu un termen pentru a accepta preluari, si nu a raspuns se intelege ce nu accepta , art 1607, alin (3)CC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare datorie vulturu39 vulturu39 In NCC a aparut un capitol nou Preluare Datorie. O persoana civila poate fi obligata sa preia o datorie chiar daca nu a contribuit la acel debit? (vezi toată discuția)
Cesionare contract catre terti in lumina prevederilor noului cod civil ContSters85819 ContSters85819 Ar fi interesant de stiut, daca e posibila in lumina prevederilor noului cod civil, cesionarea catre un tert numai a obligatiilor sau numai a drepturilor ... (vezi toată discuția)
Am girat. cum ma pot retrage din contract? Florentina2602 Florentina2602 Buna ziua! Sotul meu a girat. Acea persoana, bineinteles, ca nu si-a platit ratele. In momentul actual, atat conturile sotului, cat si ale debitoarei sunt ... (vezi toată discuția)