avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de semnatura a unui minor pentru vanzarea unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de semnatura a unui minor pentru vanzarea unui autoturism

Buna seara,
Am urmatoarea intrebare pentru cei care ma pot ajuta:
Un minor in varsta de 15 ani care detine pe numele sau un autoturism are posibilitatea legala sa semneze un contract de vanzare cumparare a respectivului autoturism, sau trebuie ca semnatura sa sa fie insotita si de cea a parintilor? Daca ma voi prezenta la politie pentru inmatriculare cu contractul semnat doar de minor (si de mine clar), voi avea probleme, se va respinge dosarul? Se considera contractul nul?
Problema este ca eu am dat banii pe masina, am masina si toate actele, dar contractul e semnat doar de minor. E luata dintr-un par auto si am mers pe incredere fara sa verific buletinul vanzatorului.

Va multumesc si astept un raspuns cat mai curand

Alte discuții în legătură

Fals în acte Elena-Claudia Elena-Claudia Buna ziua. Am cumparat o masina din data de 11-11-2019, am facut contractul de vanzare-cumparare cu propietarul (el nu este propietarul in carte, este un ... (vezi toată discuția)
Posibil caz de inselaciune Marius1989sm Marius1989sm Am intalnit urmatoarea situatie: Am achizitionat de curand un autoturism, i-am dat banii omului si am incheiat un contract tipizat de vanzare-cumparare. ... (vezi toată discuția)
Probleme inmatriculare GoleaDaniel GoleaDaniel Buna ziua,acum ceva vreme am cumparat o masina de la un domn din Bucuresti.Dansul cumparase masina de la Porsche Romania.Porsche Romania o cumparase de la ... (vezi toată discuția)