avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Posibil caz de inselaciune
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Posibil caz de inselaciune

Am intalnit urmatoarea situatie: Am achizitionat de curand un autoturism, i-am dat banii omului si am incheiat un contract tipizat de vanzare-cumparare. Trebuie sa specific ca pe contractul de vanzare-cumparare au semnat si doi martori. Doar ca dupa ce am facut asta, au inceput sa apara tot felul de surprize. Prima surpriza, vanzatorul a spus ca trebuie platita taxa de inmatriculare in valoare de 700 de euro, vanzatorul sustinand ca masina e E4, dar la prima intrevedere a sustinut ca taxa e platita si nerecuperata. Am martori care pot sa ateste acest lucru. O alta surpriza a fost cand am mers la RaR si s-a constatat ca de fapt masina e E3 si taxa de inmatriculare e de 2000 de Euro. Pe langa toate astea, am aflat ca el de fapt nu e proprietarul, ci are masina luata de la adevaratul proprietar prin contract de comodat, pe care nu apare nici macar semnatura proprietarului. In aceste conditii, pe baza contractului de vanzare-cumparare semnat de 'pretinsul vanzator' si cu cei doi martori, as avea vreo sansa de reusita in instanta sau la politie?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:01, 14 August 2014
Cum ati putut incheia formular de tranzactionare bun mobil,in conditiile in care vanzatorul nu figura in cartea de identitate,nici in talon,nu detinea nici procura din partea proprietarului si nu a prezentat nici certificat fiscal ?
Puteti formula actiune in justitie sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune
Ultima modificare: Joi, 14 August 2014
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto ciprianul ciprianul buna seara! Am cumparat o masina de la un intermediar cu numere de neamt. vanzatorul avea dovada anaf ca taxa a fost platita si nerecuperata . toate bune si ... (vezi toată discuția)
Lnselaciune cu masina cameliatanase cameliatanase buna ziua! sunt noua aici..am mare nevoie de un sfat de la dvs..am cumparat o masina (alfa romeo)..vanzatorul mi-a spus ca e euro 4 (desi in cartea masini ... (vezi toată discuția)
Cumparat auto taxa recuperata, fiind asigurat verbal ca este nerecuperata (760 euro) zmc37 zmc37 Bună ziua, În urmă cu 20 de zile am achizitionat un autovehicul dintr-un alt județ, de la un anume vânzător, ce pretindea că vinde un autovehicul a ... (vezi toată discuția)