Am intalnit urmatoarea situatie: Am achizitionat de curand un autoturism, i-am dat banii omului si am incheiat un contract tipizat de vanzare-cumparare. Trebuie sa specific ca pe contractul de vanzare-cumparare au semnat si doi martori. Doar ca dupa ce am facut asta, au inceput sa apara tot felul de surprize. Prima surpriza, vanzatorul a spus ca trebuie platita taxa de inmatriculare in valoare de 700 de euro, vanzatorul sustinand ca masina e E4, dar la prima intrevedere a sustinut ca taxa e platita si nerecuperata. Am martori care pot sa ateste acest lucru. O alta surpriza a fost cand am mers la RaR si s-a constatat ca de fapt masina e E3 si taxa de inmatriculare e de 2000 de Euro. Pe langa toate astea, am aflat ca el de fapt nu e proprietarul, ci are masina luata de la adevaratul proprietar prin contract de comodat, pe care nu apare nici macar semnatura proprietarului. In aceste conditii, pe baza contractului de vanzare-cumparare semnat de 'pretinsul vanzator' si cu cei doi martori, as avea vreo sansa de reusita in instanta sau la politie?
Cum ati putut incheia formular de tranzactionare bun mobil,in conditiile in care vanzatorul nu figura in cartea de identitate,nici in talon,nu detinea nici procura din partea proprietarului si nu a prezentat nici certificat fiscal ?
Puteti formula actiune in justitie sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune
Radiere auto
ciprianul
buna seara! Am cumparat o masina de la un intermediar cu numere de neamt. vanzatorul avea dovada anaf ca taxa a fost platita si nerecuperata . toate bune si ... (vezi toată discuția)