avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cumparat auto taxa recuperata, fiind asigurat verbal ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cumparat auto taxa recuperata, fiind asigurat verbal ca este nerecuperata (760 euro)

Bună ziua,

În urmă cu 20 de zile am achizitionat un autovehicul dintr-un alt județ, de la un anume vânzător, ce pretindea că vinde un autovehicul a cărui taxă este nerecuperată. Contractul de vânzare făcut de mână, este structurat in felul următor, Subsemnatul "propietarul din acte a masinii" cu datele aferente, vând prin "vânzător" deasemena cu datele sale, autovehicul (nu s-a mentionat daca taxa este recuperată sau nu), domnului "cumparător", acesta din urmă fiind unchiul meu, in ideea de a evita pretul ridicat al asigurarii aplicat mie. S-a predat cheile, cartea de identitate, certificatul de inmatriculare (necompletat la rubrica de instrainat către), certificatul fiscal si fișa de inmatriculare urmând să fie trimisă, fără nici un fel de alte obligații. Ajuns cu mașina la domiciliu am început sa fac demersurile necesare inmatriculării, certificat de autencitate RAR, depus acte pt adeverința ANAF, ce atestă nerecuperarea taxei de timbru. Numai ca să am surpriza că taxa este recuperată de primul proprietar, al doilea fiind cel din actele actuale ale mașinii. Menționez că până in acest punct, vânzătorul mi-a cerut o suma de bani pentru a trimite actele mentionate mai sus. Suspectand o eventuala supriza de la anaf, l-am amanat. Confruntând vâzătorul cu aceasta problemă, i-am cerut sa-mi inapoieze banii, iar eu autovehiculul lui, argumentand cu faptul ca el a pretins ca taxa este nerecuperata, bineinteles fără succes.

In momentul de fata detin procura speciala de la unchiul meu, ce o pot folosi pt inmatricularea autovehicului, el fiind plecat din țară. Am ultima conversație cu acest vânzător de unde reiese destul de clar, că el știa de taxă, si anunțul de pe un anume site unde specifică ca taxa este nerecuperata.

Aș vrea să știu care sunt șansele mele pentru a recupera prejudiciul (pur și simplu să-mi recuperez banii, si s-o inapoiez, taxa fiind 760 de euro de care nu dispun), dacă depun o plângere, sau orice de genu. Sau care ar fi solutia, in care as pierde cel mai putin.

Mulțumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2015
zmc37, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:51, 22 August 2015
Daca nu ati incheiat tranzactia,notificati oficial vanzatorul cu obligatia restituirii avansului,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada taxa auto nerecuperata bogdangh bogdangh Buna ziua. Am cumparat o masina in ianuarie 2014 de la un cunoscut. Intre timp, fostul proprietar si-a castigat dreptul in instanta de a-si recupera taxa, insa ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu mario57 mario57 Buna ziua! Intentionez sa achizitionez un autoturism inmatriculat in Romania pentru care proprietarul poate prezenta dovada ANAF de taxa (timbrul) de mediu ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto ContSters90154 ContSters90154 buna seara.sunt intr o mare incurcatura si simt ca nu o pot rezolva,daca ma pute ti ajuta cu niste sfaturi.am cumparat o masina de la un as zis vanzator , in ... (vezi toată discuția)