avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lnselaciune cu masina
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lnselaciune cu masina

buna ziua! sunt noua aici..am mare nevoie de un sfat de la dvs..am cumparat o masina (alfa romeo)..vanzatorul mi-a spus ca e euro 4 (desi in cartea masini scrie e3) ca avea plaketa verde in geam,si cik cele e4 primesc bulina verde,cele e3 primea bulina galbena s.a.m.d..ok..masina m-a costat 1.700 euro..crezand ca intradevar este e4,am cumparat-o(gandinduma ca taxa este de 300 euro.).ziua urmatoare am mers la rar,i-am facut cartea si e teapa cu bulina verde ,ca masina este e3..am mers la anaf si am aflat ca taxa este de 1600 de euro..l-am sunat spunandu-i ce este cu masina,el raspunzandu-mi ca "nu are cum,am mai vandut masini asa"..el defapt si-a cumparat acea plaketa verde,in valoare de 5 euro,pentru a putea circula in anumite zone ale germaniei si m-a pacalit ca este eliberata de cei de acolo pentru ca masina chiar daca scrie e3 este e4..vreau sa ma sfatuiti si sa ma invatati ce am de facut in acest sens,pentru ca mi-am dat seama ca am fost inselata de individ..cum il pot trage la raspundere pentru asta? am vreo sansa sa-mi recuperez banii? astept raspunsul dvs!!! cu respect,camelia!

Buna seara.
Imi cer scuze ca va dezamagesc, dar din punctul meu de vedere nu prea aveti ce sa-i faceti omului. Pana la urma majoritatea vanzatorilor de masini mint cu nerusinare si chiar daca vand broaste, le lauda ca fiind printese.
Cred ca daca ati fi intrebat aici pe site inainte de a o cumpara ati fi stiut sigur ca masina e Euro 3 si nu Euro 4. E simplu de dedus acest lucru in functie de anumite caracteristici ale autoturismului.
De asemenea, din moment ce in acte scrie clar "Euro 3", putea el sa aiba ce "placheta" doreste, masina e clar ca e Euro 3. Ati gresit aici avand incredere in acea persoana, nu va suparati pe mine.
Parerea mea sincera e ca era mult mai bine daca va informati in legatura cu acest lucru inainte de a cumpara masina...
O seara placuta.
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
Andrei Andrei, Alte profesii
Este regretabil ca unii isi permit sa insele mintind. Aveti insa si dumneavoastra partea de vina ca nu ati tinut cont de informatiile din acte si sa va fi informat de valoarea Taxei de Timbru pe care ar fi trebuit sa o achitati dupa cumparare pentru a o putea inscrie in circulatie in Romania.
Eu cred ca mai aveti sanse sa recuperati banii prin initierea unei actiuni in instanta (cea de care apartineti cu domiciliul) pentru anularea contractului de vanzare-cumparare si revenirea la situatia anterioara, cerand instantei remiterea sumei achitate catre vanzator si a cheltuielilor pricinuite cu aceasta cumparare (adica toate costurile, cheltuieli de judecata etc.).
Motivul dumneavoastra este intemeiat si justificat, fiind inselata prin prezentarea falsa a realitatii de fapt, astfel ca instanta va trebui sa admita cererea si sa anuleze contractul
In acelasi timp puteti face si o plangere penala catre Parchetul de pe langa Judecatoria de domiciliu (al dumneavoastra) precizand fapta vanzatorului (inselaciune) si ca aceasta, probabil, este in forma continuata (obisnuinta repetitiva a indeletnicirii de zi-cu-zi a vanzatorului) ce reprezinta un pericol public iminent pentru potentialii viitori cumparatori ai autoturismelor pe care acesta le va vinde in viitor.
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
Admin, administrator
@Mihail Popa
Referitor la ceea ce ati scris mai sus, am si eu cateva intrebari:
1. Daca omul pe care il va da in judecata a "stricat" banii si nu are nimic pe numele sau ce poate sa-i faca? Are rost sa cheltuiasca si alti bani pe care e mult probabil ca nu-i va recupera niciodata?
2. Pentru a depune plangere nu ar trebui sa aiba si martori? Asa, ar putea fi cuvantul cumparatorului impotriva cuvantului vanzatorului. Cel din urma poate insa foarte bine sa minta cu nerusinare (doar n-ar fi prima oara).

In general "samsarii" sunt mincinosi si inseala oamenii care sunt de buna credinta.

Parerea mea e ca se poate sa incerce ceea ce i-ati scris mai sus, ar fi bine, doar ca o actiune in instanta costa timp si bani si nu stiu daca are rost sau sorti de izbanda.
Poate castiga in instanta, insa nu are ce sa-i ia omului si atunci e alta problema.
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
Andrei Andrei, Alte profesii
Cand cumperi o masina second hand, se impune sa faci verificarile necesare inainte de a plati pretul. Din descrierea dvs fapta respectivului pare a fi inselaciune, daca in mod deliberat a lipit pe gem pentru a va induce in eroare respectiva placheta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibil caz de inselaciune Marius1989sm Marius1989sm Am intalnit urmatoarea situatie: Am achizitionat de curand un autoturism, i-am dat banii omului si am incheiat un contract tipizat de vanzare-cumparare. ... (vezi toată discuția)
Bmw 1999 cumparat din germania eavyy eavyy Buna ziua, Am cumparat aceasta masina din Germania acum o luna si am adus-o in Romania pentru a o inmatricula.Inspectia tehnica a demonstrat ca masina este ... (vezi toată discuția)
Am cumparat auto fara contract v-c si intermediarul nu vrea sa-mi dea banii inapoi după 4 zile. gabriela_maria gabriela_maria Actele toate sunt la mine. Omul a fost sincer. Mi-a spus ca nu are fiscal. In regula, nu are instrainat catre pe talon. I-am dat banii seara urmand sa facem a ... (vezi toată discuția)