avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme inmatriculare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme inmatriculare

Buna ziua,acum ceva vreme am cumparat o masina de la un domn din Bucuresti.Dansul cumparase masina de la Porsche Romania.Porsche Romania o cumparase de la Senatul Romaniei printr-un simplu contract de vanzare-cumparare,care nici macar nu era stampilat de catre Senat.Am incercat in nenumarate randuri sa inmatriculez autovehiculul,dar de fiecare data m-am lovit de nulitatea contractului de vanzare-cumparare despre care cei de la Inmatriculari mi-au zis ca nu este valabil incheiat intre 2 firme.Senatul putea sa vanda masina catre porsche romania doar printr-un contract de vanzare-cumparare?Am tot sunat la Senat sa-i rog sa imi puna acar stampila pe contract,dar am fost refuzat in nenumarate randuri spunandumi-se ca trebuie neaparat sa mearga un reprezentant de la Porsche sa verifice seriile caroseriei iar abia apoi sa imi puna stampila.Cei de la Porsche au zis ca nu ai nici un interes sa efectueze deplasarea,chiar daca eu suportam costurile.Ce pot sa fac in situatia de fata?Mai reusesc sa inmatriculez masina?
Cel mai recent răspuns: ContSters30487 , utilizator 10:45, 1 Iulie 2009
In cazul acesta luati legatura cu vechiul proprietar si obligat-l sa rezolve problema...pana la urma este obligat sa va ofere toata documentatia pentru a putea inregistra masina.
ultimul proprietar trecut in cartea de identitate este Senatul Romaniei....Am luat legatura cu ei in nenumarate randuri,dar degeaba!
In cazul dvs. va trebui sa formulati o actiune prin care sa solicitati instantei de judecata emiterea unei hotarari care sa tine loc de act de vanzare cumparare. Se timbreaza in functie de valoarea autoturismului. Cu hotararea irevocabila demarati procedurile de inmatriculare.
ok.....actiunea se demareaza la tribunalul din localitatea mea de domiciliu?
Actiunea se depune la judecatoria (nu la tribunal) de la sediul paratilor. Va pot trimite un model de actiune pe email.

Alte discuții în legătură

Inscriere auto capatanasorin capatanasorin Cum pot inscrie in circulatie un autoturism adus in tara acum 3 ani? Mentionez ca au fost folosite cele 3 numere provizorii,as fi al treilea proprietar din ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare cumparare pentru un vehicol folosit din 2008 toader1954 toader1954 Salutare . am vindut o dacie 1310 in anu 2008 luna a 7-a la un sucevean eu find din botosani dupa care am fost plecat din tara , platind impozit pentru ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare autoturism Endelus Endelus buna ziua doresc sa achizitionez un autoturism de la o persoana juridica. intrebarea este care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a o inmatricula pe ... (vezi toată discuția)