avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme inmatriculare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme inmatriculare

Buna ziua,acum ceva vreme am cumparat o masina de la un domn din Bucuresti.Dansul cumparase masina de la Porsche Romania.Porsche Romania o cumparase de la Senatul Romaniei printr-un simplu contract de vanzare-cumparare,care nici macar nu era stampilat de catre Senat.Am incercat in nenumarate randuri sa inmatriculez autovehiculul,dar de fiecare data m-am lovit de nulitatea contractului de vanzare-cumparare despre care cei de la Inmatriculari mi-au zis ca nu este valabil incheiat intre 2 firme.Senatul putea sa vanda masina catre porsche romania doar printr-un contract de vanzare-cumparare?Am tot sunat la Senat sa-i rog sa imi puna acar stampila pe contract,dar am fost refuzat in nenumarate randuri spunandumi-se ca trebuie neaparat sa mearga un reprezentant de la Porsche sa verifice seriile caroseriei iar abia apoi sa imi puna stampila.Cei de la Porsche au zis ca nu ai nici un interes sa efectueze deplasarea,chiar daca eu suportam costurile.Ce pot sa fac in situatia de fata?Mai reusesc sa inmatriculez masina?
Cel mai recent răspuns: ContSters30487 , utilizator 10:45, 1 Iulie 2009
ar fi ideal!multumesc mult:)
Din cate stiu eu, serviciul de inmatriculari auto nu are competenta de-a declara un act cum este un contract de vanzare cumparare nul, chiar daca aceste este sub semnatura privata......Sfatul meu este urmatorul intocmiti dosarul pentru inmatriculare depunetil la serviciul de inmatriculari prin registratura (nu la ghiseu ca nu o sa vrea sa-l primeasca ) daca nu merge asa trimitetil prin posta cu recomandata, daca dosarul va fi respins o sa primiti o motivare de respingere scrisa, cand aveti aceasta motivare scrisa porniti actiune impotriva vanzatorului (cel de la care ati cumparat) ptr. ca d-v nu cred ca aveti calitate procesoala sa actionati in instanta proprietarul, relatia d-v contractuala este cu vanzatorul ........Si repet serviciul de inmatriculari nu are aceasta calitate sa se pronunte asupra legalitatii unui contract de vanzare cumparare, nu sunt instante de judecata .....
Va trebui sa va judecati cu Porsche Romania. Daca aveti contract de vanzare cumparare incheiat cu Porsche pentru auto respectiv acestia au calitatea procesuala si nu Senatul Romaniei.

Succes va doresc,
Av. Adrian Posdarie
In sfarsit,in aceasta dimineata am primit de la Senatul Romaniei copiile dupa contractul de vanzare - cumparare si dupa factura.Se poate imnatricula doar cu copiile?Mai am nevoie de actele originale?
in vederea inmatricularii autoturismului aveti nevoie de toate actele in copie si original(pt confruntare), inclusiv ceritificatul de autentificare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere auto capatanasorin capatanasorin Cum pot inscrie in circulatie un autoturism adus in tara acum 3 ani? Mentionez ca au fost folosite cele 3 numere provizorii,as fi al treilea proprietar din ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare cumparare pentru un vehicol folosit din 2008 toader1954 toader1954 Salutare . am vindut o dacie 1310 in anu 2008 luna a 7-a la un sucevean eu find din botosani dupa care am fost plecat din tara , platind impozit pentru ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare autoturism Endelus Endelus buna ziua doresc sa achizitionez un autoturism de la o persoana juridica. intrebarea este care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a o inmatricula pe ... (vezi toată discuția)