avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... coproprietar decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

coproprietar decedat

Dupa decesul mamei mele am ramas doi mostenitori: eu in calitate de fiu si sotul supravietuitor al mamei, care nu este tatal meu. Cotele au fost stabilite prin certificat de mostenitor - eu 3/4, sotul mamei 1/4. Bunul mostenit este apartamentul lor comun. Acum o luna sotul mamei a decedat, ceea ce eu am aflat acum. Rudele lui au luat cheile locuintei si refuza sa-mi dea o cheie. Mostenirea sotului mamei nu este in prezent dezbatuta, iar rudele refuza si sa-mi spuna cine ar fi mostenitorii sotului mamei.
In aceasta situatie, eu fiind coproprietar cu un defunct care in prezent nu are mostenitori, pot sa intru in casa ?
Nu am cum sa astept cine stie cat timp ca sa se dezbata succesiunea lui si in acest moment nu am cum sa descopar daca rudele sotului defunct au vocatie de mostenitori sau nu. Eu sunt singurul care am certificat de mostenitor care-mi arata dreptul de coproprietate indiviza cu acest coproprietar decedat. Trebuie sa intru in casa imediat, pt.ca bunurile mamei mele sunt acolo, acte si amintiri de familie. Neavand chei, trebuie sa schimb yala cu un lacatus, martori. In casa nu locuieste nimeni. Trebuie sa chem si politia? Credeti ca accepta sa vina? Exista alta solutie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2012
roaming, utilizator

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor, situatie complicata sionroxana63 sionroxana63 Buna ziua. As vrea sami spuneti daca este legal sa se emita un certificat de mostenitor sotiei unui mostenitor decedat in cazul in care nu au copii. Avem un ... (vezi toată discuția)
Succesiuni alexievicimihai alexievicimihai Mostenitorii defunctului sunt: un frate (F) in viata la data decesului si o sora (S) predecedata. SORA (S) ARE CA MOSTENITORI UN SOT SUPRAVETUITOR SI DOI COPII ... (vezi toată discuția)
Sot mostenitor tmariuscop tmariuscop Am o matusa careia i-a murit sotul. Trebuie facuta masa succesorala? La masa succesorala, daca trebuie facuta, cine poate veni daca aceasta si nici sotul nu au ... (vezi toată discuția)