avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiuni

Mostenitorii defunctului sunt: un frate (F) in viata la data decesului si o sora (S) predecedata. SORA (S) ARE CA MOSTENITORI UN SOT SUPRAVETUITOR SI DOI COPII ( nepotii defunctului Ns1 si Ns2).
Cine sunt mostenitorii defunctului si care este cota ce li se cuvine ?
Sotul supravetuitor al lui S vine la mostenirea defunctului ? Daca da de ce ? Daca nu de ce?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:00, 5 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mostenitorii sunt> fratele defunctului (1/2) si nepotii de la sora predecedata (1/2, adica 1/4 fiecare)
Sotul supravietuitor al surorii nu vine la mostenire pentru ca nu are vocatie succesorala. Nu este ruda de sange cu defunctul. Cumnatii nu dobandesc nimic.
Sa inteleg ca, in privinta sotului supravetuitor, acesta are vocatie doar daca este sotul supravetuitor al defunctului iar sotul supravetuitor al mostenitorului nu-l mosteneste pe defunct pt ca nu este ruda de sange cu acesta ?
Exact. Sotul supravietuitor al defunctului are vocatie succesorala si implicit drept la mostenire.
Ginerii, nurorile, cumnatii si alti soti/sotii ai rudelor, nu.
Ma refer strict la situatia in care exista un succesibil predecedat. Cum e cazul dvs.
Daca sora defunctului ar fi decedat dupa, trebuia dezbatuta si succesiunea dupa aceasta (care include cota de la fratele decedat), iar mostenitorii ar fi fost sotul si copiii. Si atunci sotul ar fi dobandit indirect si o cota dupa mostenirea cumnatului sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune GABYBABY GABYBABY Buna Seara! fiti amabil stie cineva: dupa X DECEDAT (cu sotie predecedata) vin 2 fete G. si M.(decedata inaintea lui X).....sotul lui M. VINE LA SUCCESIUNEA ... (vezi toată discuția)
Grad de rudenie ,in vederea succesiuni. mariancristielena mariancristielena Buna ziua,o intrebare la dvs daca puteti sa ma ajutati.Tatal meu a decedat,Tata a avut 6 frati ( 3 frati si 3 surori )nici unul nu mai traiesc.Una dintre sora ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)