avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1285 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumularea a doua indemnizatii de insotitor persoane cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumularea a doua indemnizatii de insotitor persoane cu handicap

Buna seara,
Sotia mea este momentan somer neasistat si urmeaza sa se angajeze ca asistent social ( insotitor pt. o persoana cu handicap ). Am doua intrebari :
1. Poate cumula doua indemnizatii de insotitor persoana cu handicap pentru doua persoane diferite ?
2. Cele doua indemnizatii se cumuleaza si in cartea de munca constituind avantaj la calcularea pensiei ?
Cel mai recent răspuns: valentin39 , utilizator 22:18, 27 Ianuarie 2015
1. Nu
Daca este vorba despre acelasi program de repartizare a timpului de munca, atunci nu se pot cumula doua astfel de indemnizatii.
Pe perioada ingrijirii si protectiei persoanei cu handicap grav, pe baza contractului individual de munca, asistentul personal are printre drepturi si faptul ca beneficiaza de un program de lucru care sa nu depaseasca in medie 8 ore pe zi si 40 de ore pe saptamana;
freeelis a scris:

Daca este vorba despre acelasi program de repartizare a timpului de munca, atunci nu se pot cumula doua astfel de indemnizatii.
Pe perioada ingrijirii si protectiei persoanei cu handicap grav, pe baza contractului individual de munca, asistentul personal are printre drepturi si faptul ca beneficiaza de un program de lucru care sa nu depaseasca in medie 8 ore pe zi si 40 de ore pe saptamana;

buna ziua!
sunt pus in situatia de a primi o indemnizatie de insotitor al sotiei, de la casa de pensii (gr 1 handicap vizual grav) - in conditiile in care eu mai beneficiez de o indemnizatie de insotitor al fratelui meu (schizofrenie paranoida) in calitate de tutore - tot de la casa de pensii.
intrebare - e vreo problema daca le primesc pe amandoua?
sau mai bine insotitorul sotiei sa fie alt membru al familiei?
mentionez ca nu sunt asistent personal.
multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Ianuarie 2015
valentin39, utilizator
multumesc frumos pentru ''solicitudine'' - o ultima intrebare, si ultima: care e scopul acestui site?
valentin39 a scris:

.... care e scopul acestui site?

Depinde din ce punct de vedere privim necesitatea acestui Forum.

Insa, consultantii care participa la discutii in forum o fac voluntar, fara a fi motivati in vreun fel de Avocatnet.ro. De aceea, trebuie sa intelegeti ca nimeni nu este obligat sa raspunda intrebarii dumneavoastra si, cu atat mai mult, nu va putem garanta un raspuns complet, corect si de actualitate.

Alte discuții în legătură

In cazul unei pensii de urmas a unei persoane cu grad de invaliditate ... Nela iordache Nela iordache Incazul unei pensii de urmas a unei persoane cu grad de invaliditate 1, nevazatoare si grad grav de handicap, cu insotitor, este normal ca ea sa aleaga intre ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap grav, doresc semnare contract de munca. rcristea67 rcristea67 Buna ziua, Sunt o persoana cu handicap grav, am o pensie de invaliditate, indemnizatie de insotitor si mai primesc si indemnizatea de incadrare in grad de ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre asistent personal si insotitor? karmyna karmyna mama mea a primit recent(dupa doua luni de depunere al dosarului), certificatul de handicap grav grad 1 cu asistent personal. ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)