avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... notificare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

notificare

In parcarea unei firme un coleg a parcat foarte aproape de mine, iar cand sa ies cu masina , pt a nu distruge oglinzile ( a mea si a lui) le-am rabatat pe ambele.
A doua zi ma cauta si imi cere sa-i achit c/val oglinzii pe care sustine ca am rupt-o cand am rabatat-o.
Nedind curs socitarii primesc dupa aprox 2 saptamani o notificare de la un avocat care ma someaza sa achit c/val oglinzii, in caz contrar ma actioneaza in judecata si imi enumera niste articole: 1349,1357 si urmatoare din Codul civil si art.217 din Cod penal.
Eu stiind ca nu am distrus oglinda cand am rabatat-o , ce ma sfatuita sa fac:
-sa platesc suma respectiva pt ca sa nu imi pierd timpul prin tribunal
sau
- sa nu dau curs notificarii si sa vad ce se intampla
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 09:03, 7 Noiembrie 2012
Daca aveti timp si bani de pierdut prin tribunale, nu dati curs notificarii. Trebuie dovedit de ambele parti ca oglinda a fost sau nu rupta in acel moment.
Parerea mea este ca va fi greu de demonstrat aceasta fapta.
Depinde cum va raportati dvs la aceste cheltuieli pretinse. Fie puteti achita si sta linistit ulterior, fie asteptati sa vedeti daca va da in judecata.
Insa trebuie sa stiti ca pierderea unui proces implica obligarea paaratului si la plata taxelor de timbru si a onorariului de avocat, pe langa obligarea la plata sumei pretinse.

Dar pt a vorbi despre pierderea unui proces este necesar ca reclamantul sa probeze in instanta pretentiile sale, adica existenta prejudiciului, a persoanei vinovate si a legaturii de cauzalitate intre fapta persoanei vinovate si prejudiciu.
Daca nu ati distrus oglinda de ce sa o platiti.
Cu alta ocazie daca face accident usor o sa va ceara iarasi bani fara sa fiti vinovat.
Fiti istet si va angajati avocat daca va da in judecata.
Daca pierde procesul o sa va plateasca si avocatul dvs.
Asa merge treaba in Romania.
Daca nu dovedeste plateste.
anitnoel a scris:

In parcarea unei firme un coleg a parcat foarte aproape de mine, iar cand sa ies cu masina , pt a nu distruge oglinzile ( a mea si a lui) le-am rabatat pe ambele.
A doua zi ma cauta si imi cere sa-i achit c/val oglinzii pe care sustine ca am rupt-o cand am rabatat-o.
Nedind curs socitarii primesc dupa aprox 2 saptamani o notificare de la un avocat care ma someaza sa achit c/val oglinzii, in caz contrar ma actioneaza in judecata si imi enumera niste articole: 1349,1357 si urmatoare din Codul civil si art.217 din Cod penal.
Eu stiind ca nu am distrus oglinda cand am rabatat-o , ce ma sfatuita sa fac:
-sa platesc suma respectiva pt ca sa nu imi pierd timpul prin tribunal
sau
- sa nu dau curs notificarii si sa vad ce se intampla
Multumesc.

Stimate "anitnoel" ai de ales intre a pierde un coleg si ati cistiga un dusman.
Se spune ca cel intelept cedeaza!
E o chetiune de principiu atit de vitala? Merita consumarea de resurse prin tribunale si tracasarea inerenta si zilnica cu acel coleg?
E foarte probabil sa-i deranjat oglinda, dupa cum e posibil ca dinsul cind a indreptat-o sa o fi "dereglat", de rupt e cam imposibil.
Vreti sa cunoasteti meandrele nesfirsite ale institutiei judiciare romane?
Eu as alege sa ramin totusi cu un loc de >Buna Ziua< decit angajarea unui avocat care sa ma reprezinte la proces!
O zi Buna va doresc si un gind intelept!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier intre o bicicleta si un autoturism Angelyina Angelyina Exista o cale de rulare pe sub pasarela cu iesire intr-un drum secundar ingust dar intens circulat, drum cu sens unic dinspre dreapta spre stanga din ... (vezi toată discuția)
Distrugere oglinda masina in trafic ContSters276193 ContSters276193 Buna seara, Caut niste sfaturi in legatura cu urmatoarea intamplare: Intr-o seara, pana in Craciun, merg imi iau prietena de la munca. Ajuns pe strada ... (vezi toată discuția)
Accident auto - despagubiri mihaita2404 mihaita2404 Buna seara! Acum 2 saptamani am avut un accident auto, eu fiind ocupantul din dreapata soferului. In urma accidentului eu m-am ales cu o contuzie la buza si ... (vezi toată discuția)