avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua!
Am deschis succesiune in instanta in noiembrie 2011, s-a dat hotararea in data 3 mai 2012, cu recurs in 15 zille de la comunicare. Am doi frati unul plecat in America, el a renuntat la mostenire si a trimis o declaratie de renuntare la succesiune data la Consulatul Ambasadei Romaniei. Nu a facut nimeni recurs, totul s-a desfasurat amiabil. Am dat la fiecare infatisare anunt la mica publicitate, pentru fratele plecat in America, acum avocatul imi spune ca iar trebuie sa dau pentru hotararea definitiva. Nu se poate sa nu mai dau acest anunt avand in vedere faptul ca lucrurile sunt clare, ca fratele plecat a declarat ca renunta la mostenire si nu a facut nimeni recurs? Nu vad rostul acestor anunturi, care sunt destul de costisitoare. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 22:15, 4 Noiembrie 2012
Nu se poate!

Asa este procedura.

Trebuie sa existe dovada comunicarii.

In cazul dvs. daca fratele este plecat in America si nu-i cunoasteti adresa pentru comunicarea sentintei, atunci trebuie comunicata prin publicarea intr-un ziar de larga circulatie.
Adresa i-o cunosc, atat pe cea din Bucuresti cat si pe cea din America. Hotararea i-a fost trimisa prin posta la adresa din Bucuresti. Ar trebui sa fac dovada ca i-am trimis-o si in America?
Trebuie sa faceti dovada comunicarii acesteia la adresa din America!
Buna seara. Dvs trebuie sa faceti dovada comunicarii hotararii judecatoresti. Dca in actiunea de judecata a fost mentionata adresa din America at . la acea adresa i se va comunica si hotararea. In lipsa dovezii de comunicare nu veti putea legaliza hotararea judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-frate plecat din tara olympya olympya buna ziua. vreau sa fac succesiunea dupa tatal meu dar nu pot pentru ca fratele meu este plecat si arestat in strainatate. ce pot face pentru a face ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune si locuire in imobil fara succesiune GeorgeCristian36 GeorgeCristian36 Buna seara, in urma cu ceva timp mai exact 4-5 ani fratele mamei a decedat insa nu a apucat sa faca un testament al locuintei fiind vorba de o garsoniera, in ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren bloc3c bloc3c 1.Tata a decedat in 2005. 2. A avut act de proprietate pentru un teren de 5ha (impreuna cu un frate si el decedat dupa obtinerea acestui titlu de ... (vezi toată discuția)