avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie CCC / alocatie de stat pentru copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie CCC / alocatie de stat pentru copii

1.am o nelamurire ...pana cand trebuie sa depun actele?? [sunt in luna a 4 aproape]
2.poate sa depuna altcineva actele in locul meu in cazul in care plec in strainatate sa nasc?[sa fac ceva prin notar, sa l imputernicesc pe tatal meu]

Multumesc aniticipat,
cu respect
Cel mai recent răspuns: lusyana , utilizator 00:00, 7 Noiembrie 2012
1. Actele pentru alocatia de stat pentru copii se depun de regula in luna in care se naste copilul.

2. In cazul in care cererea este inregistrata ulterior lunii in care s-a nascut copilul, plata alocatiei de stat pentru copii se poate face si pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.

3. Pentru a primi alocatie de stat pentru copii din partea statului roman copiii trebuie sa locuiasca impreuna cu parintii in Romania.

4. Actele pentru concediu crestere copil (CCC) se depun in termen de 60 de zile lucratoare de la data de la care doriti sa primiti indemnizatie pentru CCC.

5. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;

b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;

c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
...

6. Asadar aveti tot timpul, dupa ce nasteti, sa veniti in tara si sa depuneti actele necesare.
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
In ce tara doriti sa nasteti ? ...
Italia :)
Multumesc frumos pentru raspuns !
La depunerea actelor in Romania, daca nasteti in Italia, trebuie sa depuneti adeverinta eliberata de autoritatile italiene din care sa rezulte ca nu beneficiati de alocatie de cresterea copilului din Italia.

Alte discuții în legătură

Alocatie copil 0-2 ani sh3nol sh3nol Buna ziua. Am si eu o intrebare legata de alocatia si indemnizatia pentru copil nou nascut. Sotia nu munceste, iar eu luna aceasta mi-am depus demisia la locul ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana in italia io_alessia2011 io_alessia2011 Buna ziua!Am si eu o nelamurire cu alocatia europeana in italia.Eu am lucrat in romania la ultimul loc de munca 2 ani jumatate,apoi am ramas insarcinata ,iar ... (vezi toată discuția)
Despre concediu maternal dachman dachman Buna seara As vrea sa intreb daca intru in concediu prenatal la 7 luni pot sa-mi aleg locul nasteri unde vrea eu ,as vrea sa merg sa nasc in strainatate si nu ... (vezi toată discuția)