avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trecere fortata pe alt post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trecere fortata pe alt post

Buna ziua,

Doresc sa intreb ce pot face in cazul in care Angajatorul doreste sa ma mute pe un alt post care implica o experienta si vechime mai mare in profesie decat cea pe care o am eu, in scopul de a ma pune in imposibilitatea realizarii targetului?

Practic: sunt angajata de 9 luni pe un post de Manager restructurare credite pt companii, activitate de recuperare din domeniul creditelor neperformante.

Acum vrea sa ma mute pe un post de vanzari, pt care am candidat -fara scucces la acea data, pt ca stie ca experienta limitata va face dificila realizarea target-ului, iar pe acest motiv va putea sa ma dea afara.

Postul meu actual nu-l va desfiinta, doar il va da altcuiva, iar pe mine ma va trece pe vanzari ( asa mi-a spus).

O precizare importanta: in CIM sunt incadrata ca si 'Manager Relatii', specificul muncii fiind dat de fisa postului: 'cu rol de remediere si recuperare'.
Noul job ar fi de 'Manager Relatii' si implica vanzare, spre deosebire de job-ul actual care presupune intocmire aplicatii de credit (deci activitate de mentenanta pt clienti existenti si analiza financiara, exclusiv vanzare).

Cum ma pot apara ?

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2012
vivianna, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 4 Noiembrie 2012
Modificarea c.i.m. se face numai cu acordul ambelor parti prin incheierea unui act aditionala la c.i.m. .. numai in anumite situatii , prevazute in Codul Muncii, se face dispune modificare unilaterala a c.i.m....

Daca angajatorul va decide unilateral modificarea c.i.m., atunci aveti posibilitatea sa atacati in justitie aceasta decizie.
Dar in situatia in care CIM prevede un post generic, trecerea pe alt loc de munca fiind facuta prin modificarea fisei postului?

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2012
vivianna, utilizator
Modificarea c.i.m. nu se poate face prin intermediul fisei postului , ci prin incheierea unui act aditional la c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare fortata in alta echipa, cu aceeasi fisa de post Elena0000 Elena0000 Buna ziua, Va scriu in speranta ca ma puteti ajuta cu un raspuns in limita disponibilitatii. Povestea este putin mai lunga insa o sa incerc sa o ... (vezi toată discuția)
Fortat de firma la care lucrez sa imi dau demisia gabrielle-niki gabrielle-niki Buna ziua Cu siguranta cazuri din acestea sunt extrem de dese in economia actuala. Angajatorul meu actual imi zice sa imi dau demisia (desi nu mi-a expirat ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie alice29 alice29 Buna seara, am si eu cateva intrebari legat de schimabarea atributiilor de serviciu. In urma cu 3 ani am fost angajata intr o institutie de stat pe un post ... (vezi toată discuția)