avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Limitele deciziei adunarii generale a proprietarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Limitele deciziei adunarii generale a proprietarilor

Adunarea generala a proprietarior (asociatia) poate sa decida in privinta proprietatii individuale a proprietarilor din condominiu (bloc) ?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 17:17, 5 Noiembrie 2012
Nu.
Poate ne detaliati un pic despre ce e vorba.
Problema mi-a fost ridicata de un vecin, medic, in contextul discutiilor legate de polistirenizarea blocului.
Vecinul mi-a atras atentia ca polistirenizarea peretilor apartamentului sau conduce la deteriorarea conditiilor de locuit, afectandu-i proprietatea, in sens negativ. Cum dansul este medic, nu am argumente "contra", eu avand alta calificare !
De asemenea, vecinul, care a cumparat apartamentul in urma cu un an, mi-a explicat ca atunci cand a facut achizitia, a avut in vedere conditiile de locuit. Schimbarea acestora este interpretata, de dansul, ca un mod prin care proprietatea sa este afectata.
Acoperirea cu polistiren a zidurilor exterioare nu vizeaza direct proprietatea privata deoarece zidurile exterioare sunt proprietate comuna, deci hotararea de a fi protejate termic apartine asociatiei.

Si, in general, lucrurile se schimba din momentul in care cumparam un lucru oarecare, un apartament in cazul de fata... nu putem sa invocam niciodata pastrarea unui status quo intr-o comunitate in care mereu se intampla ceva.
Am mai zis undeva: cu cat mai multa ”carte” cu atat mai Gica Contra.
Asa a invatat dansul la facultatea de medicina. Cum noi suntem mai nescoliti, asta e, tre' sa-l ascultam pe dom' doctor.
Dar ia AG ati stabilit/hotarat ceva?
trifoi1998 a scris:
Cum dansul este medic, nu am argumente "contra", eu avand alta calificare !

Ce are comun calitatea de medic cu reabilitarea termica si calificarea vecinilor din bloc?
Daca s-a luat hotararea in adunarea generala sa se realizeze reabilitarea termica, o realizati indiferent ca un proprietar este medic, altul strungar si altul jurist.

Alte discuții în legătură

Termoizolare- aviz isu ausfahrt ausfahrt Conform legislatiei in vigoare termoizolarile fatadelor de blocuri sunt exceptate de obligativitatea avizului ISU in baza unui ordin de ministru. Totusi, in ... (vezi toată discuția)
Izolare termica a apartamentului geta5 geta5 Locuiesc pe scara A intr-un bloc cu 4 scari, scarile A si D au cite 10 apartamente (apartamente cu 3 si 4 camere) si scarile B si C au cite 20 apartamente ... (vezi toată discuția)
Obligatii? ContSters220737 ContSters220737 Buna seara.Pentru niste familii cu venituri financiare mici, la intrebarea ce o pun in numele lor,rog un raspuns.La lucrarile de reabilitare termica si ... (vezi toată discuția)