avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Limitele deciziei adunarii generale a proprietarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Limitele deciziei adunarii generale a proprietarilor

Adunarea generala a proprietarior (asociatia) poate sa decida in privinta proprietatii individuale a proprietarilor din condominiu (bloc) ?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 17:17, 5 Noiembrie 2012
Pai hotararea o iau proprietarii pe baza semnaturii in tabel. Asa ca dumneavoastra trebuie doar sa va supuneti. Puteti sa semnati, ca si proprietar, ultimul si vedeti pana atunci care este hotararea celorlalti. Si deabia apoi semnati ca presedinte.
Iar daca va depinde de dumneavoastra luarea deciziei, trebuie sa aveti curaj si sa va hotarati daca dumneavoastra personal vreti sau nu vreti sa se faca reabilitarea termica. Dar dupa cum va exprimati (polistinerizare), eu cred ca dumneavoastra personal nu vreti sa se realizeze aceasta lucrare. Dar poate ma insel.
Locuiesc si eu intr-unul din acele blocuri de care vorbeste initiatorul topicului si totodata sunt si eu unul din cei care ma opun termoizolarii, intocmai ca medicul din blocul dvs. Personal, nu sunt de acord cu termoizolarea care se practica din mai multe motive:
- materialele alese sunt in general nerecomandate; solutia aleasa pentru termoizolare nefiind una "buna"
- bocurile acestea nu au nevoie de o astfel de termoizolare pentru ca sunt blocuri foarte bine construite, Un examplu, in cazul meu, peretele exterior are 66 cm gosime, fara nici o exagerare.
- se strica radical aspectul acestr blocuri, ele fiind prevazute din constructie cu anumite modele de fatada, diferite particulati in constructia balcoanelor, balustrade metalice, etc. Toate aceste au disparut odata cu placarea cu spuma.
- Aceste lucrari nu sunt decat niste maneve politice. Baietii destepti cu contracte iau banii, politicienii voturi, iar noi ne golim buzunarele.

Nu vreau sa fiu inteles gresit, in majoritatea cazurilor, chiar daca nu e o solutie tehnic buna, aceste termoizolari sunt benefice - insa nu si in cazul acestor blocuri !

In baza motivelor de mai sus imi sustin rezervele in ceea ce priveste aceasta termoizolare. Si daca majoritatea au alta opinie nu inseamna ca sunt un gica contra. Orice persoana are dreptul de exprimare, drept fundamental ce sta la baza societatii democratice si in plus, nu toti trebuie sa gandim la fel, ca nu facem toti parte din turmele de oi.

Revenit la problema initiala.
Ca presedinte de bloc trebuie sa reprezentati interesele proprietarilor. Daca majoritatea vor sa termoizoleze blocul atunci termoizolati-l. In cazul putin probabil, in care medicul respectiv reactioneaza pe cale judecatoreasca, dvs ca persoana nu are ce vi se imputa. Evident nici de sanctiuni nu poate fi vorba. In caz extrem, doar asociatia ar putea fi pusa la plata de daune, dar e mai probabil sa ninga in iulie.

Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
grandanat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termoizolare- aviz isu ausfahrt ausfahrt Conform legislatiei in vigoare termoizolarile fatadelor de blocuri sunt exceptate de obligativitatea avizului ISU in baza unui ordin de ministru. Totusi, in ... (vezi toată discuția)
Izolare termica a apartamentului geta5 geta5 Locuiesc pe scara A intr-un bloc cu 4 scari, scarile A si D au cite 10 apartamente (apartamente cu 3 si 4 camere) si scarile B si C au cite 20 apartamente ... (vezi toată discuția)
Obligatii? ContSters220737 ContSters220737 Buna seara.Pentru niste familii cu venituri financiare mici, la intrebarea ce o pun in numele lor,rog un raspuns.La lucrarile de reabilitare termica si ... (vezi toată discuția)