am lucrat pana in iunie cand am fost concediat. in 2 .9.12 m-am angajat la o societate cu contract pe perioada determinata pana in 3.12.12 in octombrie am fost operat de hernie de disc si mi-sa eliberat concediul medical. daca contractul expira de drept si se considera ca nu sunt refacut cui ma adresez cu concediul medical ,daca mai pot beneficia bineinteles de el.
Daca c.i.m. inceteaza de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat, atunci puteti intra in somaj .. pe durata somajului aveti dreptul la concediu medical .. acesta se va depune la AJOFM .. pe durata concediului medical , somajul este suspendat urmand a se relua la terminarea concediului medical.
Puteti beneficia de somaj daca indepliniti conditia de stagiu minim de cotizare de 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni anterioare depunerii cererii.
Daca nu indepliniti conditiile de stagiu de cotizare, pentru a beneficia de plata concediului medical si dupa expirarea c.i.m pe durata determinata, certificatul de concediu medical trebuie depus la CNAS potrivit art. 32 alin. 2 din OUG 158/2005:
Art. 32. - (1) In cazul in care, potrivit legii, angajatorul isi suspenda temporar activitatea sau activitatea acestuia inceteaza prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciara, lichidare judiciara, faliment sau prin orice alta modalitate prevazuta de lege, drepturile prevazute la art. 2 alin. (1), care s-au nascut anterior ivirii acestor situatii, se achita din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate de catre casele de asigurari de sanatate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplica si in situatia in care a expirat termenul pentru care a fost incheiat contractul individual de munca, contractul de administrare ori de management, a expirat termenul pentru care a fost exercitata functia publica ori a expirat mandatul in baza caruia a desfasurat activitate in functii elective sau in functii numite in cadrul autoritatii executive, legislative ori judecatoresti.