avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical in perioada contractului de munca pe ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical in perioada contractului de munca pe durata determinata

Buna ziua,
Fica mea este angajata printr-o firma de recrutare cu un contract pe durata determinata.
La inceputul lunii viitoare este nevoita a efectua o operatie ,iar perioada de operatie si recuperare depaseste perioada contractului ; este posibila prelungirea contractului CMI cu perioada concediului medical ?
In cazul in care perioada de concediu de boala depaseste perioada contractuala , cine plateste concediul medical?

Multimesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:37, 31 Martie 2015
1. Contractul individual de munca (CIM) pe perioada determinata inceteaza de drept la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat conform art.56(1), lit.i) din Codul muncii, indiferent de situatia in care se afla salariatul la acel moment.

2. In situatia prezentata de dvs. salariata are doua posibilitati:

A) - Se inregistreaza la Agentia de Somaj (chiar daca este in concediu medical) daca indeplineste conditiile legale;
- Fiind in somaj indemnizat poate beneficia de concedii medicale pe acre le plateste Agentia de Somaj.
- Concediile medicale suspenda plata indemnizatiei de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa terminarea fiecarui concediu medical.

B) - Depune certificatele medicale la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care i le va plati.
- Pentru actele necesare la prima depunere de certificate medicale luati legatura cu CJAS.

3. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 32.
(1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendã temporar activitatea sau activitatea acestuia înceteazã prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciarã, lichidare judiciarã, faliment sau prin orice altã modalitate prevãzutã de lege, drepturile prevãzute la art. 2 alin.(1), care s-au nãscut anterior ivirii acestor situaţii, se achitã din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate.

(2) Prevederile alin. (1) se aplicã şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncã, a expirat termenul pentru care a fost exercitatã funcţia publicã ori a expirat mandatul în baza cãruia a desfãşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autoritãţii executive, legislative ori judecãtoreşti.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical DAN0744509925 DAN0744509925 un prieten este in concediu medical in urma unui accident de circulatie destul de grav.are sanse de recuperare dar va dura foarte mult;concediul medical va fi ... (vezi toată discuția)
Plata concedii medicale dupa incetarea contractului de munca mariusmac mariusmac Daca mi-a incetat raporturile cu unitatea si eu sunt tot in concediu medical cine plateste restul zilelor ramase din concediu medical,plateste tot angajatorul ... (vezi toată discuția)
Plata concediu prenatal si post natal florentina_hender florentina_hender Buna ziua Vin si eu cu o solicitare. Sunt insracinata in 6 saptamani, ar trebui sa nasc pe 3 mai 2015. Insa sunt angajata pe prioada determinata de 1 an de ... (vezi toată discuția)