avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune sau cadou?..
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune sau cadou?..

buna ziua.
am o intrebare la care nu gasesc un raspuns concret.

exista multe forme de inselaciune penet.
am citit acum o sentinta,in care inculpatul a fost achitat,deoarece cel care a depus plangere a dat datele de buna voie inculpatului (cnp,cont bancar,parola,etc).astfel,inculpatul a scapat.

eu am patit altfel.am trimis un produs,si asteptam sa primesc altul in schimb,de la cel cu care m-am inteles.da nu am primit nimic.

militienii mi-au spus ca nu au ce sa faca,deoarece l-am trimis de buna voie.

va intreb pe voi.se poate face ceva,sau nu?
prejudiciul e de 260 ron.

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters181220 , utilizator 11:54, 14 Noiembrie 2012
in cazul cind intre dvstra si celalalt aveti incheta un contract scris (chiar si convorb. scrisa pe net) prin care el se obliga sa va livreze, furnizez, vinda s.a., atunci ezista o sansa.

Succese
asta stiu.da nu am am gasit nicaieri in lege asta.iar apoi.am inteles ca e foarte de greu,aproape imposibil de demonstrat ca conversatia de pe mess este reala.sa ca e intre cele doua persoane.

multumesc.
ca sa demonstrati ca conv este intre cele doua persone vizate este suficient ca dilaogul sa fi dus de ele, plus la toate cu ajutorul unui programist veti putea identifica IP-urile de unde se scriau mesajele.
azi dimineata ma sunat sa se laude ca sa conecatat de la wirelles si ca datele lui sunt false si ca sa il pup undeva:(

cred ca raman cu teapa/
Din moment ce toate convorbirile au fost efectuate pe messenger este foarte dificil sa se probeze ceva, dar puteti incerca.
Domnii "militieni" care v-au spus ca nu au ce sa faca pt ca ati remis lucrul de bunavoie au vrut sa spuna de fapt ca nu au chef sa munceasca sau ca au alte lucruri mai importante de care sa se ocupe, deoarece de esenta infractiunii de inselaciune este remiterea lucrului de bunavoie dupa o inducere in eroare. Oare dupa domnii bunul trebuie remis dupa amenintari sau constrangeri ca sa fie vorba despre o inselaciune, si cu talharia cum ramane?

Sfatul meu este sa va adresati procurorului cu o plangere si vedeti ce rezolvati daca nu reusiti sa va intelegeti cu cel caruia i-ati remis bunul. Daca prejudiciul suferit este mic mai bine nu va complicati.
Data viitoare incheiati un contract in forma scrisa, sunt modele peste tot pe internet.

Alte discuții în legătură

Fals și inselaciune Alinamarialoredana Alinamarialoredana Buna ziua!am la poliție un doasar in desfășurare unde am cal de inculpat pt inselaciune in forma continuata și fals sub semnătura privată in forma ... (vezi toată discuția)
Probe alinaa80 alinaa80 Va rog sa-mi spuneti daca discutiile pe messenger pot constitui probe intr-un proces. Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Kilometraj masina fals Coakza Coakza Buna, Anul trecut am cumparat o masina care avea pe bord 94000 kilometri. Astazi am fost cu ea la service autorizat pentru o problema mica (credeam eu) si ... (vezi toată discuția)