avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calcul indemnizatie co
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calcul indemnizatie co

buna ziua!
am o intrebare: pentru calcul indemnizatie co se ia in consideratie suma veniturilor din ultimelor trei luni anterioare, impartit la numarul de zile lucratoare din lunile respective. ce fac daca salariatul are zile de co si in luna anterioara? adica, are 15 zile lucrate si 5 zile de co. in suma veniturilor includ si indemnizatia din luna anterioara si zilele de co sau iau in calcul numai zilele lucrate?
sper ca m-am exprimat destul de clar#-o
multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 20:00, 6 Noiembrie 2012
Din cele 3 luni anterioare plecarii in CO se iau in calcul doar zilele efectiv lucrate si sumele aferente acestora.
Atentie, comparati media zilnica calculata cu media celor 3 luni anterioare cu media zilnica calculata prin impartirea salariului din luna de calcul, plus sporurile permanente, la numarul de zile lucratoare din luna de calcul. Indemnizatia de CO se plateste cu media mai mare.

Motivul este in Codul Muncii:

ART. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihnã salariatul beneficiazã de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai micã decât salariul de bazã, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivã, prevãzute în contractul individual de muncã.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnã reprezintã media zilnicã a drepturilor salariale prevãzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicatã cu numãrul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnã se plãteşte de cãtre angajator cu cel puţin 5 zile lucrãtoare înainte de plecarea în concediu.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie concediu odihna petricia petricia Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati in privinta calculului indemnizatiei aferente concediului de odihna in situatia in care un angajat are absente ... (vezi toată discuția)
Probleme calcul - concediu de odihna cristiannegru cristiannegru - salariat - institutie bugetara, personal contractual - ati precizat ca: \\"In plus, indemnizatia de concediu nu poate fi mai mica decat salariul de baza, ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna AdinaPanciu AdinaPanciu Buna ziua. Concediul de odihna se calculeaza dupa brutul din ultimile 3 luni sau dupa salariul de incadrare? (vezi toată discuția)