avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calcul indemnizatie concediu odihna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calcul indemnizatie concediu odihna

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati in privinta calculului indemnizatiei aferente concediului de odihna in situatia in care un angajat are absente nemotivate.
Sal de incadrare 800 lei dar realizatul este mai mic datorita absentelor.

Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: petricia , utilizator 17:24, 16 Februarie 2012
Adunati veniturile realizate in cele 3 luni anterioare plecarii in CO si le impartiti la totalul zilelor lucrate efectiv de salariat in cele 3 luni, obtineti valoarea pt. 1 zi CO.
Conform alin. (1) de mai jos, valoarea pe 1 zi CO se compara cu valoarea pe o zi calculata cu salariul din luna plecarii impartit la nr. zile lucratoare din aceeasi luna. Indemnizatia de CO se plateste cu valoarea mai mare obtinuta pt. 1 zi, multiplicata cu numarul de zile de CO acordate.


Codul muncii:
ART. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihnã salariatul beneficiazã de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai micã decât salariul de bazã, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivã, prevãzute în contractul individual de muncã.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnã reprezintã media zilnicã a drepturilor salariale prevãzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicatã cu numãrul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnã se plãteşte de cãtre angajator cu cel puţin 5 zile lucrãtoare înainte de plecarea în concediu.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie co modimpex modimpex buna ziua! am o intrebare: pentru calcul indemnizatie co se ia in consideratie suma veniturilor din ultimelor trei luni anterioare, impartit la numarul de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia co? ContSters231812 ContSters231812 Buna seara, Va rog frumos daca se poate sa-mi spuneti, cum se calculeaza indemnizatia concediului de odihna in situatia in care angajatul nu are un an vehime ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna ionlaurasorina ionlaurasorina Lucrez ca ospatar cu un program de 16-20 de ore pe zi,15 zile pe luna. Am 6 luni lucrate fara co, cu un sal de 800 de lei. Ce suma mi se cuvine pe co? (vezi toată discuția)