avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul concediu de odihna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul concediu de odihna

Lucrez ca ospatar cu un program de 16-20 de ore pe zi,15 zile pe luna. Am 6 luni lucrate fara co, cu un sal de 800 de lei. Ce suma mi se cuvine pe co?
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 22:34, 9 Iulie 2014
Chiar daca va sunt platite orele suplimentare, acestea nu se iau in calculul indemnizatiei de concediu de odihna, nefiind spor permanent.

Indemnizatia pentru concediul de odihna se calculeaza cu media veniturilor realizate in cele 3 luni anterioare.
De exemplu, pentru 10 zile de CO luate in luna iulie 2014, calculul se face astfel:

indemnizatie CO = ( 800 lei x 3 luni ) : (21 zile apr + 21 zile mai + 20 zile iun) x 10 zile = 2400 : 62 x 10 = 387 lei.
Din aceasta suma va raman in mana aprox. 70%, adica 271 lei, diferenta reprezinta contributiile obligatorii.

Codul muncii:
ART. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2014
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie pentru concediul de odihna George954 George954 Intr-o societate comerciala exista salariati incadrati cu salariul minim pe economie. Acestia realizeaza, insa salarii [pe statul de plata] intre 1.5 si 3 ori ... (vezi toată discuția)
Probleme calcul - concediu de odihna cristiannegru cristiannegru - salariat - institutie bugetara, personal contractual - ati precizat ca: \\"In plus, indemnizatia de concediu nu poate fi mai mica decat salariul de baza, ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia co? ContSters231812 ContSters231812 Buna seara, Va rog frumos daca se poate sa-mi spuneti, cum se calculeaza indemnizatia concediului de odihna in situatia in care angajatul nu are un an vehime ... (vezi toată discuția)