avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pe durata unui santier, este posibil?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pe durata unui santier, este posibil?

Buna ziua,

Am o mica companie din domeniul construcțiilor si as dori sa pun o întrebare despre contractele de munca.

Avem o creștere de activitate pentru o perioada de câteva luni pentru ca avem un nou șantier si avem nevoie de a angaja trei muncitori dar numai pentru durata șantierului. Problema este ca nu sa știe exact cat va dura.

Este posibili de a face, cu acești trei muncitori, contracte de munca numai pentru durata șantierului?

Știu ca sa poate face contracte de munca pe durata determinata dar soluția aceasta nu mi se potrivește pentru ca nu știu precis durata șantierului.

Exista un astfel de contract de munca? Exista un model care il pot folosi?

Va mulțumesc pentru răspunsurile dumneavoastră.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:53, 5 Noiembrie 2012
Puteti sa faceti c.i.m pe perioada determinata dar tot trebuie sa specificati durata pentru care se incheie aceste c.i.m.

Art. 82 alin. 2 din Codul muncii:

Contractul individual de munca pe durata determinata se poate incheia numai in forma scrisa, cu precizarea expresa a duratei pentru care se incheie.

Art. 83 din Codul muncii:

Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;
b) cresterea si/sau modificarea temporara a structurii activitatii angajatorului;
c) desfasurarea unor activitati cu caracter sezonier;
d) in situatia in care este incheiat in temeiul unor dispozitii legale emise cu scopul de a favoriza temporar anumite categorii de persoane fara loc de munca;
e) angajarea unei persoane care, in termen de 5 ani de la data angajarii, indeplineste conditiile de pensionare pentru limita de varsta;
f) ocuparea unei functii eligibile in cadrul organizatiilor sindicale, patronale sau al organizatiilor neguvernamentale, pe perioada mandatului;
g) angajarea pensionarilor care, in conditiile legii, pot cumula pensia cu salariul;
h) in alte cazuri prevazute expres de legi speciale ori pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte sau programe.
Deci, nu exista numai o singura posibilitate, un CIM pe durata determinata?
Nu sa poate baga o clauza în CIM care prevede sfârșitul contractului de munca la finalizarea șantierului?

Multumesc,
Se poate introduce acea clauza daca stiti data exacta cand se va termina proiectul sau lucrarea respectiva...
@ AlexandruBZS

Nu are cum sa se introduca asa ceva in c.i.m. .. ... incetarea c.i.m. la o data determinabila

Incheiati c.i.m. pe durata determinata pentru cateva luni , iar daca nu se termina lucrarea le puteti prelungi ...
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc mult de tot :), asa știu spre ce direcție sa ma duc.

Aveți cumva un model de c.i.m. pe care as putea folosi?

Alte discuții în legătură

Modificare contract de munca wolfache wolfache Buna ziua, imi puteti spune va rog daca este posibila modificarea contractului de munca din unul pe perioada nedeterminata cu unul pe perioada determinata de ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca lesko lesko In ce conditii conform legii se incheie CIM pe perioada determinata? (vezi toată discuția)
Durata cim neon butterflies neon butterflies pot incheia cip pe durata de 1 sau 2 luni? (vezi toată discuția)