avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salariu gresit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salariu gresit

Buna ziua, am constatat ca unui angajat i s-a dat un salariu mai mare decat cel normal. Acest salariu a fost transmis si prin Revisal. Exista posibilitatea de a retransmite REVISALUL cu salariul corect daca amblele parti semneaza un act aditional la contract?
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 07:53, 6 Noiembrie 2012
Bineinteles ca exista posibilitatea de-a retransmite REVISAL, e chiar indicat s-o faceti.:)
Sa aveti in vedere si respectare termenului maxim de 19 zile pentru transmiterea modificarii.(H.G 500/2011)
Multumesc mult pentru raspuns. Problema este ca salariul este gresit din ianuarie 2012. Pot sa fac modificarile de atunci?
art.4 H.G 500/2011
(3)Orice corecţie a erorilor survenite în completarea registrului se face la data la care angajatorul a luat cunoştinţă de acestea.

As vrea insa sa inteleg daca modificarea pe care o faceti dvs la salariu este o corectie sau o modificare.In CIM este acelasi salariu ca cel pe care l-ati completat si in ianuarie in REVISAL?



Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
ela david, utilizator
Salariul corect era, sa zicem, de 500 lei, acest salariu este trecut si in anexa la CIM. Eu insa vreau sa fac modificare atat in anexa cat si in REVISAL. Salariul corect era de 400 RON brut. Pot sa mai fac aceasta modificare?
Atata timp cat suma reprezentand salariul este aceeasi si-n CIM (despre ce anexa vorbiti dvs?), si-n REVISAL, nu avem de-a face cu o corectie, ci cu o modificare.Ati procedat corect intocmind act aditional de micsorare a salariului (banuiesc ca valoarea salariului este de cel putin 700 lei/luna norma intreaga).Modificarea o faceti acum, in termen maxim de 19 zile de la data cand ati intocmit actul aditional.
O intrebare suplimentara:cum ati calculat salariul din ianuarie pana in prezent?Care a afost salariul de baza luat in considerare?

Alte discuții în legătură

Acte de intocmit pentru modificarea salariului minim de la 1 ian 2014 andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 buna ziua, as vrea sa stiu si eu va rog cum se procedeaza in cazul modificarii salariului de baza de la 800, la 850 lei a unui salariat (firma are doar un ... (vezi toată discuția)
Modificari sporuri - revisal Herra_ Herra_ Sporurile salariale din statul de plata aferent lunii [u]august 2011 [/u]difera fata de cele ale lunii [u]septembrie 2011[/u]. Trimit registrul electronic in ... (vezi toată discuția)
Incetare cim fara majorare salar irinamaria32 irinamaria32 Buna dimineata! In data de 3 ianuarie 2014 am incetat un cim fara a face majorarea de salar de la 800 la 850 conform legii. Acum am descoperit greseala.Va ... (vezi toată discuția)