avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Firma in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Firma in apartament

Ce pot face in cazul in care un proprietar inchiriaza apartamentul unei persoane fizice,pe hartie,dar in realitate acolo este o firma ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:56, 7 Noiembrie 2012
Sunteti sigura de acest lucru? Sunt destule firme care au sediul social stabilit intr-un loc(fictiv pana la urma, in ideea ca nu stau acolo, nu lucreaza acolo) si-si dau adresa locuintei pentru primirea corespondentei, facturi, etc....Si asta nu inseamna ca au sediul acasa...
elenazan a scris:

Ce pot face...?

In ce calitate intrebati?
Sunteti proprietarul apartamentului?
Este o procedura obligatorie la deschiderea unei firme, sa se declare sediul social - asa cum se spunea mai sus, in vederea primirii corespondentei. Ei, cand cel care deschide firma este si proprietar, lucrurile sunt relativ simple, completeaza formularul tip, iar daca sta la bloc, trebuie sa aiba acordul vecinilor sai (sus-jos, dreapta-stanga), precum si semnatura presedintelui as. prop. + stampila.
Daca nu este proprietar, ”aranjeaza” toate astea cu un prieten proprietar, urmeaza aceeasi procedura cu formularul, ba chiar poate sa si inchirieze o camera pentru folosinta ca sediu social. Punctul de lucru este cu totul altceva - cu toate ca se mai practica pe la parterul unor blocuri, dar atunci este nevoie sa se parcurga alte formalitati, ca de exemplu schimbarea destinatiei locuintei, autorizari, etc.
Faza cu sediul social - chia in conditiile aratate de dvs. nu va produce nici-un neajuns as. prop. sau proprietarilor in sine - cu conditia ca corespondenta sa ajunga direct in cutia postala a ”adrisantului” - nu asa ca la noi, aruncata pe jos de catre proprietarul din bloc care se trezeste cu corespondenta nesolicitata (adresa eronata).
Cam asta e...
Persoana fizica a Inchiriat apartamentul pentru a putea lucra linistit impreuna cu 2 colegi,mai are un apartament in Bucuresti,dar acolo este locuinta personala si deranjau. Firma are sediul in Canada , punct de lucru declarat in Bucuresti nu stiu daca are. Apartamentul este dotat cu mobilier de birou,se ocupa cu programe software.Ce pot face in acest caz, in calitate de administrator ? La noi in bloc s-a hotarat ca firmele care au punct de lucru in apartament sa plateasca in plus la intretinere o suma de...pentru deranjul creat celorlalti proprietari.Firma semna cu asociatia o conventie prin care isi lua angajamentul ca platea acesti bani. Presedintele ma preseaza sa pun pe listele de plata aceasta suma,chiar daca nu am aceasta conventie semnata,credeti ca e legal sa fac acest lucru ?
Nu este legal nici sa puneti aceste sume de plata, si nici sa incheiati nu stiu ce conventii cu firmele, ce deranj va cauzeaza aceste persoane? Cel mult sa-i puneti la intretinere cu numarul exact de persoane care lucreaza acolo, adica 3. Chiar daca ar avea sediu social declarat legal acolo sau punct de lucru acesta este un abuz care se practica de catre asociatiile de proprietari in numele faptului ca asociatia a decis... sau comitetul executiv a decis....Se profita de aceste lucruri tot aud de pe la societati ca sunt conditionate pentru acordul asociatiei ba sa zugraveasca intrarea in bloc, ba sa plateasca nu stiu ce minunatie... asta pana cand s-o gasi cineva sa dea o astfel de asociatie in judecata sa castige si atunci sa vezi!
Mai mult eu de exemplu am birou, dar zilnic acasa ma intalnesc cu vecina mea care lucreaza si ea in bransa si ne sfatuim pe tot soiul de probleme... Asta inseamna ca avem birou acasa?

Alte discuții în legătură

Apartamentele in care au loc activitati comerciale caragiu caragiu Doresc sa aflu daca detinatorii apartamentelor aflate in cadrul asociatiei de proprietari in care se desfasoara activitati comerciale au fata de ... (vezi toată discuția)
Solicitare taxa pentru acord asociatie proprietari - sediu profesional pfa mihaelabucataru15 mihaelabucataru15 Buna ziua, In vederea stabilirii sediului profesional al unei persoane fizice autorizate am nevoie de un acord semnat de vecinii apartamentului in care va ... (vezi toată discuția)
Asociatia imi cere o suma pentru acordul infiintarii unui sediu social irina_dumitru irina_dumitru As dori sa ma informati daca exsista baza legala pentru urmatoarea situatie: Dorim sa infiintam o societatea comerciala, iar asociatia de proprietarai ... (vezi toată discuția)