avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

cheltuieli de judecata

Ce posibilitati as avea sa recuperez cheltuielile de judecata solicitate in recurs dar care nu au fost trecute in dispozitivul hotararii, chitanta exista la dosar, hotararea a fost emisa in data de 25.09. 2008. Mai am vreo sansa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:12, 31 Ianuarie 2009
În situaţia în care nu s-au solicitat cheltuielile de judecată ori, deşi au fost solicitate, instanţa a omis să se pronunţe asupra lor, partea le poate solicita printr-o cerere separată , în termenul de prescripţie de drept comun (3 ani), care curge de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care cel în cauză a câştigat procesul . Temeiul cererii în reprezintă art.998 C.civ. .

În cazul în care instanţa a omis să se pronunţe cu privire la cheltuielile de judecată solicitate, partea se poate plânge şi pe calea revizuirii întemeiate pe art.322 pct.2 C.proc.civ.

Referitor la omisiunea instanţei de a se pronunţa asupra cheltuielilor de judecată, potrivit actualei reglementări, partea interesată poate solicita completarea hotărârii, în temeiul art.281 ind.2 C.proc.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata - cerere admisa in parte anca_diana anca_diana Buna seara, Am un litigiu de munca in care cererea mi s-a admis in parte ( angajatorul s-a achitat de datorie in cursul procesului). Am solicitat si ... (vezi toată discuția)
Va rog, ma mai lupt? wap54 wap54 Am cerut in recurs, cheltuili de juecata, decizia a fost data in data de 25. septembrie 2008, dar din dispozitiv lipsesc cheltuielile de judecata solicitate, ... (vezi toată discuția)
Cine plateste cheltuielile de judecata? giovana giovana sant persoana fizica autorizata, practic taximetria, mam judecat cu casa de pensii pentru ca imi venise sa platesc 12000 ron, mam judecat si a mai ramas de ... (vezi toată discuția)