se poate cere sa se iasa din indiviziune NUMAI pe toata masa succesorala si nu pe mici portiuni de teren retrocedat asa cum au initiat o iesire din indiviziune cei care sunt majoritari (90%) pentru cei minoritari care sunt dezavantajati cu "mici "portiuni de teren "faramitat" reprezentînd micul lor procent de pe fiecare parcela de teren din doar CÎTEVA din parcelele succesiunii ( deja retrocedate)?
Cei minoritari daca nu au posibilitatea sa TIMBREZE pentru TOATE terenurile retrocedate , sunt indreptatiti sa ceara ramînerea în INDIVIZIUNE PÂNA LA DOBÎNDIREA SI VÏNZAREA ÎNTREGII MOSTENIRI ca sa poate avea banii de timbru ?
Vor fi aduse la masa partajabila toate bunurile aferente mostenirii,taxa de timbru o va plati reclamantul pentru ca el a initiat actiunea.
La sfarsitul procesului cheltuielile de judecata se impart, in limita cotei succesorale primite.
De ex.daca paratul a primit o cota de 10% din mostenire, va fi obligat sa-i plateasca reclamantului( ca cheltuieli de judecata) la sfarsitul procesului 10 % din taxa de timbru achitata de acesta.
Nu se poate solicita ramanerea in stare de indiviziune pentru ca legea spune ca nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune.
Multumesc pentru raspuns , dar poate eu nu am înteles bine daca CHEMEREA în judecata actuala de catre cei majoritari s-a facut DOAR PE O PARTE DIN MASA SUCCESORALA ( cîteva terenuri) este posibil sa CER SA IES DIN INDIVIZIUNZ NUMAI CÎND se va ADUCE în litigiu TOATA MASA SUCCESORALA ? chiar daca OBIECTUL acestui proces este numai O PARTE a succesiunii??
Multumesc pentru acesta precizare importanta
Succesiune dificila
valit
Buna ziua,
Suntem, de fapt sotia mea, intr-o situatie dificila in privinta unei mosteniri si dorim un raspuns avizat la situatia noastra. Eu (sotul) nu sunt ... (vezi toată discuția)