avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PROCEDURA DESCHIDERE SUCCESIUNE TEREN SI IMOBILE IN ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PROCEDURA DESCHIDERE SUCCESIUNE TEREN SI IMOBILE IN TRIBUNAL


Buna ziua !

Sint mostenitor pentru parcele de terenuri extravilane si intravilane , respectiv doua case tip vechi ( din valatuci ) si doresc sa deschid actiune in tribunal de succesiune ; in cazul mentionat sintem in viata 2 mostenitori , respectiv 4 decedati , conform certificatelor de mostenire si titlului de proprietate . Doresc sa aflu urmatoarele lucruri despre procedura de succesiune prin tribunal :
1. care este valoarea procentuala ( taxa de timbru ) pentru parcelele de terenuri extravilane si intravilane , respectiv cele 2 case tip vechi ( din valatuci ) , respectiv cum se face evaluarea terenurilor si imobilelor pentru calculul taxei de timbru ;
2. cum se deschide actiune in instanta daca pentru mostenitorii de dupa decedati se stie nume , prenume , locatie judet din tara sau tara straina unde este dar nu se stie exact adresa , respectiv nu se poate obtine cerificatul de nastere copie al acelui mostenitor ? ce influenta negativa poate avea asupra lungirii procesului de succesiune ?
3. Ce probe trebuiesc aduse in instanta , in cazul in care unul din mostenitori a trebuit sa suporte singur cheltuielile de inmormantare , pomeni , refacere rezistente interioare case , izolatii case , usi , geamuri , parchet , lambriuri , prize , intrerupatoare , instalatie electrica imbunatatita , fintina , WC exterior , garduri din metal si lemn , impozite case + terenuri ?
4. Aceste cheltuieli suplimentare se scad ca valoare din drepturile de proprietate valorice care revin fiecarui mostenitor dupa procesul de succesiune impreuna cu cheltuielile de judecata pentru procesul de succesiune ?
5. In cazul in care nu se doreste faramitarea parcelelor intravilane din zona caselor se poate da la schimb valoric teren extravilan sau este obligatoriu bani sau acea parcela de teren intravilan ?
6. Cat poate dura un proces de succesiune daca nu se stie exact anumite domicilii ale unor mostenitori de dupa decedati ( se stie doar nume , prenume si locul nasterii , respectiv in unele cazuri nu se reuseste a se obtine copia de certificat de nastere al unui mostenitor de dupa decedati ) ?

Astept respectuos un raspuns !
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 10:00, 5 Aprilie 2011
ati gresit in primul rand instanta. competenta e judecatoria sa judece cererea dvs.faceti o evaluare estimativa a bunurilor care fac obiectul mostenirii si platiti taxa de timbru.ulterior instanta va calcula taxa de timbru si veti vedea cat mai aveti de platit. probatoriul consta in acte, martori eventual interogatoriu.va sfatuiesc sa va angajati un avocat.
Daca nu ati incercat obtinerea certificatului de mostenitor la notariat in prealabil ,actiunea va fi respinsa si veti pierde taxa de timbru......
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
avvalentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz de succesiune terenuri intravilane,, 2 case si extravilane + asbinvest asbinvest Buna ziua ! Sint mostenitor pentru parcele de terenuri extravilane si intravilane , respectiv doua case tip vechi ( din valatuci ) si doresc sa deschid ... (vezi toată discuția)
Proces iesire din indiviziune bontassorin bontassorin Buna ziua ! X deschid proces de iesire din indiviziune pentru terenuri ( intravilane si extravilane ) si case dupa care instanta stabileste expertize pt. ... (vezi toată discuția)
Ioesire din indiviziune gerox gerox se poate cere sa se iasa din indiviziune NUMAI pe toata masa succesorala si nu pe mici portiuni de teren retrocedat asa cum au initiat o iesire din indiviziune ... (vezi toată discuția)