Buna ziua !
Sint mostenitor pentru parcele de terenuri extravilane si intravilane , respectiv doua case tip vechi ( din valatuci ) si doresc sa deschid actiune in tribunal de succesiune ; in cazul mentionat sintem in viata 2 mostenitori , respectiv 4 decedati , conform certificatelor de mostenire si titlului de proprietate . Doresc sa aflu urmatoarele lucruri despre procedura de succesiune prin tribunal :
1. care este valoarea procentuala ( taxa de timbru ) pentru parcelele de terenuri extravilane si intravilane , respectiv cele 2 case tip vechi ( din valatuci ) ;
2. cum se deschide actiune in instanta daca pentru mostenitorii de dupa decedati se stie nume , prenume , locatie judet din tara sau tara straina unde este dar nu se stie exact adresa , respectiv nu se poate obtine cerificatul de nastere copie al acelui mostenitor ? ce influenta negativa poate avea asupra lungirii procesului de succesiune ?
3. Ce probe trebuiesc aduse in instanta , in cazul in care unul din mostenitori a trebuit sa suporte singur cheltuielile de inmormantare , pomeni , refacere rezistente interioare case , izolatii case , usi , geamuri , parchet , lambriuri , prize , intrerupatoare , instalatie electrica imbunatatita , fintina , WC exterior , garduri din metal si lemn , impozite case + terenuri ?
4. Aceste cheltuieli suplimentare se scad ca valoare din drepturile de proprietate valorice care revin fiecarui mostenitor dupa procesul de succesiune impreuna cu cheltuielile de judecata pentru procesul de succesiune ?
5. In cazul in care nu se doreste faramitarea parcelelor intravilane din zona caselor se poate da la schimb valoric teren extravilan sau este obligatoriu bani sau acea parcela de teren intravilan ?
6. Cat poate dura un proces de succesiune daca nu se stie exact anumite domicilii ale unor mostenitori de dupa decedati ( se stie doar nume , prenume si locul nasterii , respectiv in unele cazuri nu se reuseste a se obtine copia de certificat de nastere al unui mostenitor de dupa decedati ) ?
Astept respectuos un raspuns !