avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil mostenit,care insa este al meu prin contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil mostenit,care insa este al meu prin contract de vanzare-cumpare.

Buna ziua
Dupa moartea tatalui meu,fiind singurul copil am mostenit o garsoniera.Acum cativa ani,am facut cu tatal meu un contract de vanzare cumpare pe aceasta garsoniera.Deci sunt eu proprietara si sotul meu.Atunci am avut nevoie sa facem acest act,pt. ca am luat un imprumut pt.,,cumpararea,,unui imobil.Atunci ne-am gandit sa ,,cumparam prin acest credit garsoniera tatalui,,fiind mai usor obtiinerea imprumutului.Este integral achitat acest credit.Atunci am facut contractul de vanzare cumparare legal cum cerea banca la notar.Insa nu am facut demersurile sa si intabulam garsonierea pe numele nostru.
Deci,am o garsoniera,nu este intabulata pe numele nostru a fost al tatalui meu,cine a decedat.,asa ca am si mostenit-o.Pot intabula acum,?Ce demersuri sa fac,sa am toate actele in regula,ca sa pot vinde garsoniera?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Robert Silbermann , Avocat 20:30, 6 Noiembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Daca ati luat un credit bancar pentru cumpararea apartamentului de la tatal dumneavoastra si daca spuneti ca ati facut acest lucru acum cativa ani, APARTAMENTUL ESTE INTABULAT.
Sunati la notarul care v-a autentificat contractul de vanzare-cumparare si intrebati daca nu se afla in arhiva sa incheierea dumneavoastra de intabulare, sau macar o copie.
Gasiti numarul aici:
[ link extern ]
Mai mult decat atat, daca ati facut actele in ultimii opt-zece ani, notarul v-a facut el intabularea pe numele dumneavoastra, altfel nu primeati banii din credit!!
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
ContSters267464, utilizator
Dupa moartea tatalui dvs nu mai aveati ce garsoniera sa mai mosteniti, ea e in proprietatea dvs de la data vanzarii.
O copie dupa incheierea de intabulare obtineti si de la OCPI.
Daca ati cumparat prin credit ipotecar, ati radiat ipoteca ?
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
p.anni a scris:

Buna ziua
Deci,am o garsoniera,nu este intabulata pe numele nostru a fost al tatalui meu,cine a decedat.,asa ca am si mostenit-o.

Daca ati cumparat garsoniera de la tatal dvs., nu o mai puteti mosteni, de la data vanzarii catre dvs. tatal nu mai era proprietar. Cumparand prin credit bancar, era 100% obligatoriu sa fiti intabulata ca proprietar, de asemenea si notarea ipotecii era obligatorie, asa ca daca ati achitat creditul nu va ramane decat sa mergeti la banca, sa obtineti adresa de radiere a ipotecii, cu care mergeti la Cartea Funciara pentru a scoate garsoniera de sub sarcini, apoi o puteti vinde.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Partaj Vicky1 Vicky1 Buna ziua. Fostul sot doreste sa mergem la notariat pentru a face partajul. Am cumparat in timpul casniciei un apartament de la mama si sora mea, ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca/intabulare GiaM GiaM Buna seara! De curand am facut o radiere de ipoteca in favoarea unei banci pentru garsoniera achizitionata prin credit ipotecar. Aceasta a fost inscrisa in ... (vezi toată discuția)
Partaj m_m m_m Buna izua, Tatal meu urmeaza sa faca un imprumut la banca pentru a-mi cumpara in rate o garsoniera. Contractul garsonierei va fi in consecinta pe numele ... (vezi toată discuția)