avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Radiere ipoteca/Intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Radiere ipoteca/Intabulare

Buna seara!

De curand am facut o radiere de ipoteca in favoarea unei banci pentru garsoniera achizitionata prin credit ipotecar. Aceasta a fost inscrisa in cartea funciara a imobilului. Acum vreau sa vand si nu imi este clar daca acea radiere de ipoteca inscrisa in cartea funciara reprezinta intabularea care imi este ceruta pt semnarea noului contract de vanzare cumparare. La momentul in care am achizitionat-o, dupa intabularea in favoarea bancii, trebuia sa-mi fac si eu o intabulare a dreptului de proprietate?

Daca garsoniera are numar cadastral, trebuie sa intocmesc si cadastrul pe numele meu sau este valabil cel intocmit de proprietarul anterior?

Multumesc.

P.S. Imi cer scuze daca olosesc termeni anapoda. Nu stiu unde as putea sa ma informez corect. Am semnat un ante-contract de vanzare cumparare prin prima casa cu termen limita si din cate stiu tot ce inseamna cadastru sau intabulare dureaza mai bine de o luna.




Cel mai recent răspuns: definitiv , utilizator 21:37, 7 Noiembrie 2011
Pentru a putea vinde imobilul este necesar sa detineti documente emise de catre OCPI prin care sa se ateste ca sunteti proprietara imobilului
Nu prea este clar ce ati facut: ati radiat ipoteca din cartea funciara ca urmare a achitarii creditului cu care ati cumparat garsoniera? Daca este asa, ar trebui sa fiti proprietar al imobilului liber de sarcini si sa dispuneti cum doriti de acesta.
Daca insa ati radiat o ipoteca din cartea funciara in care este inscrisa banca ca si proprietar - pentru ca se pare ca asa ar fi dupa exprimarea dvs- atunci trebuie sa vi se vanda imobilul dumneavoastra, adica sa fiti cumparator.
Dar eu cred ca este prima varianta: ati cumparat cu ipoteca, ati radiat ipoteca si vreti sa vindeti. Ar trebui sa puteti. Ce scrie in extrasul de informare eliberat ca urmare a radierii ipotecii? Ar trebui sa fiti dvs ca proprietar in partea a II-a -inscrieri cu privire la proprietate - si ar trebui ca in partea a III-sarcini-sa scrie "nu sunt" (adica nu sunt sarcini). Si atunci puteti vinde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil mostenit,care insa este al meu prin contract de vanzare-cumpare. p.anni p.anni Buna ziua Dupa moartea tatalui meu,fiind singurul copil am mostenit o garsoniera.Acum cativa ani,am facut cu tatal meu un contract de vanzare cumpare pe ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui apartament prin programul prima casa care are ipoteca de rang i ContSters74807 ContSters74807 Buna ziua, am o problema si as dori sa stiu daca ma puteti ajuta. In decembrie 2007 am incheiat un precontract pentru cumpararea unui apartament care are ... (vezi toată discuția)
Inscrierea privilegiului in cartea funciara Utu2010 Utu2010 Buna As avea si eu o nelamurire daca ma puteti ajuta La sfarsitul anului 2010 am cumparat o casa prin programul \"Prima casa \" azi am primit o hartie ... (vezi toată discuția)