avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce trebuie facut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce trebuie facut

Buna ziua,
Bunica mea detine impreuna cu alti 3 frati (2 decedati) titluri de proprietate cu mostenirea primita de la parinti (mostenirea - pamanturi in diverse locatii) - fratiii intre ei si-au impartiti pamanturile (mod amiabil ) insa nu au acoperire legala asupra acestor imparteli. Cer un sfat asupra a ceea ce ar trebui facut legal pentru a se legaliza impartirea cestor pamanturi - de asemenea mentionez ca urmasii legali a unui dintre cei doi frati decedati nu se mai afla in tara si nu sunt dispusi sa se intoarca in tara pentru a legaliza aceste acte - iar unul dintre pamanturi a fost utlizat de catre stat pentru a se construi un canal - banii ce ar trebui sa-i primeasca drept retrocedare a drepturilor nu pot fi primiti din aceeasi cauza - pt ca unul din urmasi (respectiv urmasii fratelui mort) nu vor sa vina sa semneze.
Legal cum se poate face impartirea pamanturilor in absenta urmasilor legali a unui dintre frati?? (mentionez ca nici notarial nu se poate face aceasta impartire deoarece nu vor sa trimita procura legala din tara in care sunt ---- fratii aflati aici in Romania + urmasii nu vor sa le ia pamanturile acestora vor doar sa se faca impartirea din titlurile de propritate corect pentru fiecare in parte). Daca ma poate ajuta cineva sa-mi spuna legal cum se poate face ceva pentru a se imparti aceste pamanturi .... ( alte info: sunt doua titluri de proprietate in care sunt trecute 7 portiuni de teren pe care fratii in functie de marime le-au impartit fie in doua in trei sau patru pe care acum le folosesc separat - si ar dori o impartire legala si pe hartie)
Cel mai recent răspuns: ContSters258148 , utilizator 15:18, 5 Noiembrie 2012
Situatia se poate rezolva legal astfel.

1. Se duc la notariat si dezbat succesiunea, daca partile sunt de acord.
2. Se introduce o actiune de iesire din indiviziune in instanta, de catre unul din mostenitori, caz in care va sfatuiesc sa apelati la un avocat care sa va indrume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are nepotul cand bunicul a decedat si bunica s-a re-maritat marfan marfan Buna ziua. Tatal meu a decedat. Am ramas mostenitorii lui eu, fratele meu si mama noastra. Tatal tatalui meu, bunicul, a decedat in razboi in 1944. Era ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are nepotul cand bunicul a decedat si bunica s-a re-maritat marfan marfan Buna ziua. Tatal meu a decedat. Am ramas mostenitorii lui eu, fratele meu si mama noastra. Tatal tatalui meu, bunicul, a decedat in razboi in 1944. Era ... (vezi toată discuția)