avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare referitoate la art. 180 C.P.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare referitoate la art. 180 C.P.

Intrebare referitoate la art. 180 C.P.

Buna ziua stimati colegi!
Am sa va cer sfatul intr-o problema referitoare la o plangere pentru lovire.
Mama mea locuieste la tara intr-un sat.
In spatele casei locuieste o familie cu care nu intretine relatii de prietenie problema fiind de undeva din batrani copiii preluand aceste divergente din inertie.
Vecina din spatele casei este o batrana de 78 de ani extrem de recalcitranta si "spurcata" la gura care din injuraturi nu te scoate.
Acum doua saptamani vecina respectiva a aruncat tot gunoiul din curte la noi in spatele casei aruncandu-l peste gard.
In momentul in care mama mea a dorit sa mature si sa stranga mizeria din spatele casei vecina respectiva a inceput sa o injure si sa arunce cu pietre inspre ea.
Mama mea s-a aparat si a aruncat inapoi cu pietrele aruncate inspre ea.
Vecina respectiva, tot ea, a facut imediat plangere la politie la 112 si a chemat ambulanta urland ca a fost atacata.
Realitatea este exact invers dar respectiva se bazeaza pe faptul ca are 78 de ani si este greu sa fie trasa la raspundere.
Politistii au venit, au constatat si au intocmit dosar penal tot mamei mele pe motivul ca a lovit-o pe respectiva femeie aceasta facand rost si de un certificat medical cu 5 zile de ingrijiri medicale.
Nu exista martori la incident decat cei implicati.
Procurorul a insistat sa se impace dar dat fiind antecedentele numeroase cu litigii aceasta este practic imposibila.
Un alt aspect este faptul ca la audieri procurosul pe mama mea a tratat-o cu dispret si pe doamna respectiva a salutat-o pe numele mic si i-a spus "Sarut'mana doamna ...." ceea ce ma face sa cred ca esista o relatie de prietenie intre procuror si reclamanta ei cunoscandu-se in mod evident (aceasta avand state vechi in reclamatii) si eu cred ca este partinitor in ceea ce priveste ancheta.
Mama mea nu a recunoscut lovirile (pentru ca ele nu au rezultat din schimbul de "amabilitati") si martori, reali, dupa cum spuneam nu exista.
Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie deoarece se pare ca procurorul vrea sa incline balanta in favoarea cunoscutei sale?
Multumesc pentru atentie!
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 08:42, 1 Decembrie 2015
Este complicata situatia.
Daca nu are si mama dvs. Certificat Iml pare sa aiba dreptatea vecina.
E posibil sa ii aplice o amenda administrativa daca nu se impaca.
Sunt cazuri in care justitia are ceva probleme...
Nu exista o legatura de cauzalitate dovedita intre certificatul acelei femei si altercatie care sa poata sa fie dovedit printr-un mijloc de proba acceptat de lege.
Faptul ca cineva te ia la bataie si prin simplu fapt ca te aperi sa fii amendat este inacceptabil si nu voi lasa sa se intample asa ceva chiar daca as merge pana la C.E.D.O.
Nu ma intereseaza ca justitia are probleme. Eu nu le accept.
Si ca sa vedeti ca procurorul este partinitor nici nu i-a comunicat faptul ca isi poate lua avocat ci i-a spus ca o sa i se repartizeze unul.
Este inacceptabil.
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
giv, utilizator
Revin cu intrebare:
Persoana in cauza a pus un martor fals.
Se pare ca procurorul are relatii de prietenie cu aceasta persoana.
Cum pot demonta tot acest complot pe cale juridica.
Nu cred ca veti putea demonstra acest presupus complot.

Daca e vorba de coruptie sesizati DNA SAU DGA.

Pentru marturie mincinoasa faceti plangere la politie.
Am discutat si tete-a-tete cu procurorul amical si din comportamentul sau reiese clar ca este partinitor.
Complotul nu este presupus, relatia de amicitie, din cate se pare, este de notorietate.
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2012
giv, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuzare agent proximitate in dosar ancheta penala FlaviaSarpalau FlaviaSarpalau Buna seara, intr-un dosar de cercetare penala, pot recuza agentul de proximitate care cerceteaza cazul deoarece: 1- este partinitor, partea acuzatoare fiind ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru lovire alexandrubt13 alexandrubt13 cum e mai bine --------sa depun plangerea si cretificatul de la medicina legala pt lovire cu obiect metalic pus pe mana la politia din localitatea mea unde am ... (vezi toată discuția)
Acuzat de savarsirea infractiunii de lovire si alte violente ContSters330266 ContSters330266 In data de 5 septembrie 2014 sotul meu a avut o discutie cu o vecina dupa care persoana respectiva la acuzat pe sotul meu ca a lovit-o in zona lombara dupa ... (vezi toată discuția)