avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Rozatoare bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Rozatoare bloc

Buna ziua,

Stau la parter si au inceput sa apara de ceva vreme rozatoarele in bloc... Cum pot soma administratia sa realizeze o deratizare completa si eventual reparatii care sa elimine si sa preintampine si pe viitor aparitia invaziilor? Exista vreo lege pe care trebuie s-o mentionez in solicitare?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:48, 5 Noiembrie 2012
Cea mai buna cale de a scapa de rozatoare este sa oplositi o pisica (sau mai multe) in subsolul blocului.
Deratizarea, folosind chimicale, nu omoara toate rozatoarele, cele care scapa devenind rezistente.
Sa stiti ca, oricat de bine ati blinda subsolul soricarimea va gasi o cale sa se strecoare, mai devreme sau mai tarziu.
Singura problema cu pisicile in subsol o reprezinta puricii lor, dar si asta se poate rezolva cu substante contra puricilor.
Eu am avut un garaj plin de carti si nu mi le-au ros soarecii fiindca o pisica a facut pui in garaj (modelul respectiv nu putea fi inchis etans) si a avut grija de chitcaitoare.
Nu mai spun ca le-am pus si eu niste momeli otravite, pana sa vina pisica si sa isi faca cuib.
CamiV a scris:
Cum pot soma administratia sa realizeze o deratizare completa ...?

Aduceti la cunostinta comitetului executiv, sesizati, solicitati sa se faca deratizarea in subsolul blocului. Membrii comitetului executiv, presedintele asociatiei, sunt vecinii dumnaevoastra, vecini cu care va intalniti si puteti discuta cu ei si nu este normal sa-i somati.
Participati la adunarea generala, la sedintele lunare ale comitetului executiv si stabiliti impreuna cu ceilalti proprietari sa se faca cel putin odata pe an deratizarea, dezinsectia si dezinfectia subsolului, a casei scarii si a altor parti comune ale asociatiei sau chiar in apartamentele celor care doresc aceasta operatiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invazie gandaci Adriana68 Adriana68 Dupa anveloparea blocului, ne-am trezit cu invazie de gandaci. Degeaba fac eu in apartament deratizare, caci vin de la vecinii de aprtament cu care am ... (vezi toată discuția)
Mizeria din fata blocului, pe spatiul verde Cristilica Cristilica In fata blocului in care locuiesc, pe spatiul verde, este o mizerie de nedescris: hartii, sticle aruncate, kilograme de mucuri de tigari, cutii goale de bere, ... (vezi toată discuția)
Obligațiile asociatiei de proprietari privind deratizarea Elena2494 Elena2494 Locuiesc într-un apartament la parter, iar din păcate unul dintre pereții de pe hol este comun cu ghena de gunoi. În urma cu doi ani s-a întâmplat un ... (vezi toată discuția)