avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligațiile asociatiei de proprietari privind ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligațiile asociatiei de proprietari privind deratizarea

Locuiesc într-un apartament la parter, iar din păcate unul dintre pereții de pe hol este comun cu ghena de gunoi.
În urma cu doi ani s-a întâmplat un incident nu tocmai plăcut: peretele comun este BCA , iar într-o zi bunicul meu a găsit un șobolan in casa! Acesta a scobit/ros peretele si asa a reusit sa intre. Acest lucru a fost adus la cunoștința administratorului blocului, însă nici in ziua de azi nu s-au luat măsuri!
Administratorul ne tot spune ba ca a luat legătura cu o firmă de deratizare, ba ca muncitorii care urmau sa rezolve problema nu mai vin, si uite asa nu au luat nicio masura. Lucrul asta este inadmisibil. Am pus faianta pe peretele cu pricina, insa tot se aud zgomote , un "râcait" continuu; ne este frica sa dormim noaptea.
Va rog mult sa ma ajutati cu informații in aceasta privinta. Este obligată administrația blocului sa ia masuri avand in vedere ca ghena de gunoi este infestata cu șobolani?
Exista vreo lege care sa ii "oblige" sa faca ceva?
Ii reamintesc constant administratorului de această problemă și de fiecare dată mi se raspunde ca "urmează sa rezolvam" , dar in realitate nu face nimic.
Va rog mult sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez...
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2018
Elena2494, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:40, 31 Mai 2018
Nu stiu ce obligatii are administratia, dar pana una alta ati putea sa va interesati daca puteti sa cumparati niste otrava de soareci si sa o puneti la ghena si acolo unde ati gasit gaura .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atentie sporita cu acuzele la adresa administartorului de imobil
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii ale comitetului executiv si ale presedintelui de asociatie
Administratorul de imobil nu detine autoritatea si competenta sa dispuna de la sine putere executarea de anumite interventii la partea comuna de constructii si de instalatii parti comune condominiu
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care este factor decizuonal
In cadrul comitetului executiv presedintele de asociatie poate decide executarea de anumite interventii la partea comuna de imobil
Asociatiile de proprietari, prin presedintii lor, trebuie sa se straduiasca sa asigure un spatiu comun curat.
Pentru a preintampina aparitia unor focare de infectie in spatiile comune, in special in subsol, acestea trebuie sa faca preventiv dezinsectia si deratizarea in blocuri.
Asociatiilor li se recomanda sa faca deratizare in spatiile comune la intervale de maximum sase luni, iar dezinsectia, trimestrial.
Problema esentiala o constituie factorul financiar stiut fiind ca proprietarii sunt reticenti in achitarea unor sume pe care parte dintre ei le apreciaza injust utilizate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligațiile asociațiilor referitor la dezinsecție/deratizare IIC IIC Buna ziua, va rog sa ma ajutați cu niște precizări referitor la asociațiile de proprietari și obligațiile de a face ... (vezi toată discuția)
Cui reclam (solicit) curatarea ghenei de gunoi la bloc. perlutina perlutina M-am mutat intr-un bloc, unde constat ca gandacii sunt la ei acasa, iar tubulatura ghenei nu se mai vade de sub stratul de JEG. Eu voi curata pe palierul meu, ... (vezi toată discuția)
Cadru legal deratizare asociatie rocky rocky Buna ziua, Fac parte din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari. DIn nefericire, in bloc exista un apartament infestat cu plosnite, de curand, ... (vezi toată discuția)