avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cadru legal deratizare asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cadru legal deratizare asociatie

Buna ziua,

Fac parte din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari. DIn nefericire, in bloc exista un apartament infestat cu plosnite, de curand, inca cel putin 2 apartamente alaturate acestuia sunt infestate. S-a hotarat in sedinta de comitet sa contractam o firma specializata pentru dezinsectie generala: subsol tehnic si scarile blocului. Proprietarul apartamentului infectat este o persoana saraca si nu isi permite sa plateasca din propriul buzunar dezinsectia in apartament. Nefiind parte comuna, asociatia de proprietari nu poate plati pentru el. Acolo fiind focar, va trebui sa fie primul loc unde se va face dezinsectia, care va trebui repetata la anumite intervale. Daca acest om nu isi permite sa plateasca, ce putem face? Niciun membru al comitetului, inclusiv presedintele asociatiei, nu doreste sa faca nimic pe langa lege. Initial ne-am gandit ca firma sa ia in calcul, la emiterea ofertei. si acel apartament dar fara sa fie mentionat in contract, ceea ce e clar ilegal. Ce solutie legala exista? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 29 Iunie 2023
rocky, utilizator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 13:03, 29 Iunie 2023
Sa cereti firmei o factura pe care sa scrie dezinsectie. In valoare sa fie cuprinse si apartamentele.
Multumesc dar, atata vreme cat nu este parte comuna, nu putem imparti suma contractului pe parti comune, este ilegal. Voiam sa stiu daca exista o cale legala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti cumpara pe asociatie un litru de K-otrine de 350 lei si apoi sa stropiti toate sacarile de bloc si subsolurile si apartamentul respectiv.
Noi asa facem atat primavara cat si toamna si sunam si la usa si cine vrea sa isi dea singur si in casa.
Daca doriti sa faceti cu o firma mentionati ce aveti parti vomune si un apartament si sa emita factura pe asociatia unde nu trece decat derarizare.
Ce e asa greu la presedintele dv sau administrator nu inteleg.
Ultima modificare: Joi, 29 Iunie 2023
w_v_w_v, utilizator
Multumesc pentru sugestie doar ca nu at fost atenta la mesajul meu. Apartamentul este suprainfestat, coboara capusele de la etajul 3, pe pereti, pana la etajul 1. Este o treaba de specialisti aici, nu de oricine care stie sa dea cu o pompa cu solutie. Plus ca trebuie o anumita conentratie, costume de protectie, etc. Pentru capuse mature trebuie un tratament, pentru larve altul, intervale bine stabilite, etc. Greu nu este sa facem asa cum spuneti, sa nu trecem apartamentul doar ca exista persoane, inclusiv fostul presedinte, care atat asteapta, sa facem un pas gresit ca sa ne reclame si sa ajunga iar el presedinte, care nu numai ca nu a facut nimic dar, nici nu a platit facturile la deratizare iar oamenii nu au mai venit sa continue tratamentul, asta fiind si cauza pentru care inca exista plosnite si, ce e cel mai grav, se raspandesc.
Am citit cu atentie.
Cei care fac deratizarea la ASE la noi la banci etc sunt tot oameni si firme. Si ei ne spus ce sa folosim .
Scrie pe sticla 50ml la 5litri. Nu va trebuie un costum sau o masca. Din contra ca cel care stropeste pe jos intra cat mai lejer sa stie sigur ca iese fara nimic pe el. Dati si pe jos si pe paturi canapele etc.
K-OTHRINE SC 25 si ati scapat de tot. SC=substanta concetrata.

Daca nu luati dv 100ml de 50le si va ajunge sa preparati 10 litri cu care faceti tot apartamentul omului si pat si cateva etaje de scara.
Nu scapa nimic. Doar sa plece proprietarul cel putin 4 ore de acasa sisa lase geamurile inchise. La noi unii isi stropesc oamenii in apartamente si nu pleaca ca nu miroase si nu sunt sensibili spus.



Ultima modificare: Joi, 29 Iunie 2023
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Focar de infestare cu ploșnițe de pat (bedbugs) din cauza unor vecini cu probleme psihice: ce am putea face ca să rezolvăm problema? radu123456 radu123456 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc mai vechi, construit prin 1950. Suntem 11 apartamente in total. La etajul 2 exista o familie (tata si fiu) care, inca de ... (vezi toată discuția)
Obligațiile asociatiei de proprietari privind deratizarea Elena2494 Elena2494 Locuiesc într-un apartament la parter, iar din păcate unul dintre pereții de pe hol este comun cu ghena de gunoi. În urma cu doi ani s-a întâmplat un ... (vezi toată discuția)
Invazie gandaci Adriana68 Adriana68 Dupa anveloparea blocului, ne-am trezit cu invazie de gandaci. Degeaba fac eu in apartament deratizare, caci vin de la vecinii de aprtament cu care am ... (vezi toată discuția)