avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Focar de infestare cu ploșnițe de pat (bedbugs) din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Focar de infestare cu ploșnițe de pat (bedbugs) din cauza unor vecini cu probleme psihice: ce am putea face ca să rezolvăm problema?

Buna ziua!

Locuiesc intr-un bloc mai vechi, construit prin 1950. Suntem 11 apartamente in total.
La etajul 2 exista o familie (tata si fiu) care, inca de anul trecut, are o infestare cu plosnite de pat. Cei doi au probleme psihice (fiul intr-o stare foarte grava), iar tatal a refuzat sa-l trateze, pe motiv ca il "pierde". Presupun ca pierderea inseamna exact tratarea corespunzatoare a fiului, care este si foarte violent. Dupa nenumarate sesizari la politie pentru scandalurile monstru, iata ca ne-am pricopsit si cu aceasta infestare cu bedbugs.

Pentru cei care nu stiu, plosnitele de pat (bedbugs) sunt cea mai costisitoare infestare posibila. In prima faza, am avut semnale ca 4 apartamente au fost infestate cam in acelasi timp (acum o luna si jumatate), dupa care am aflat si cauza (apartamentul de la etajul 2).

Am chemat Sanepid, care a venit, i-a somat sa faca dezinsectie si a plecat. Pana acum, s-au facut 3 dezinsectii acolo, cu metode standard (stropit cu substanta de contact si apoi fumigene, pentru a scoate plosnitele din ascunzatori si a veni in contact cu substanta). Dezinsectiile au fost facute corect, insa amploarea infestarii si modul de reproducere a plosnitelor au facut ca situatia sa stagneze. Este foarte clar ca acolo nu se mai poate rezolva doar chimic.

In cazul meu, parchetul vechi, chiar si foarte bine intretinut, a fost scos, deoarece reprezenta un adapost ideal pentru plosnite. Practic, mi-am aruncat aproape toata mobila care nu era Ikea (modulara) si am renovat complet casa. Chiar si asa, nu am scapat complet, dar macar acum le vad si pot tine sub control situatia. Vorbim deja de un cost destul de mare. Inainte de renovare am facut si eu 2 dezinsectii, dar fara succes.

Revenind la apartamentul-focar, ocupantii au o problema (psihica) in a parasi incinta. Ei nu sunt proprietari, ci fosta sotie a domnului. Proprietara nu pare foarte deranjata de ceea ce se intampla, ea nelocuind aici. Ne-a spus foarte clar ca nu il poate scoate pe fiu din casa, deoarece face atacuri de panica si devine violent. Abia a reusit sa-l scoata la cele 3 dezinsectii.

Suntem deja 4 proprietari care dorim sa-i actionam in judecata, cu siguranta se vor alatura mai multi. Eu am mai sesizat inca o data Sanepid, insa nu stiu in ce masura pot ei sa mai faca ceva (evacuare?).

Pana una alta, stam cu o bomba cu ceas langa noi si gasim aproape zilnic plonsite adult, vii sau moarte, in apartamente.

Intrebarea este: ce am putea face pentru a rezolva infestarea (chimic e inutil acum, e nevoie de renovare, apt este in starea din anii '50)?

Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Dor77 , utilizator 22:20, 9 Iulie 2019
In situatia mentionata demarati procedura in instanta
Poate cineva sa-mi spuna, din experienta, cam cat dureaza un proces de acest gen? Daca dureaza ani de zile, atunci trebuie sa gasim solutii mult mai rapide.

Efectiv nu se mai poate astepta in conditiile date.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2019
radu123456, utilizator
Ploşniţele pot infesta casa oricui. Ploşniţele se găsesc în general pe o rază de 3–6 m în jurul paturilor, al canapelelor sau al scaunelor. De ce? Deoarece vor să stea aproape de sursa lor de hrană: voi „Combaterea eficientă a ploşniţelor pretinde eforturi conjugate din partea ocupanţilor clădirii, a administraţiei ei şi a companiei responsabile cu dezinsecţia“ : //www.jw.org/ro/publicatii/reviste/g201212/bedbugs-bite/
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2019
route, utilizator
Multumesc mult pentru informatii. Din pacate, de doua luni m-am documentat zilnic despre aceste plosnite si sunt la curent. Zic din pacate pentru ca nu as fi vrut sa am ocazia sa o fac.

Exista aici pe forum vreun avocat specializat in cazuri de genul acesta? Dorim sa incepem procedurile cat mai curand.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
se intampla in romania in zile noastre ? sau povestiti de pe vremea inchizitiei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare sfat intr-o speta legata de infestarea cu plosnite knight knight Buna ziua, Am si eu o speta in care as dori sa ma indrume un avocat cu un sfat. \"Recent s-a intamplat sa ma confrunt cu o invazie de plosnite de pat, si ... (vezi toată discuția)
Cadru legal deratizare asociatie rocky rocky Buna ziua, Fac parte din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari. DIn nefericire, in bloc exista un apartament infestat cu plosnite, de curand, ... (vezi toată discuția)
Chiriași echipa de construcții, probleme. am de 3 luni echipa ... radulucian 22 radulucian 22 Chiriași echipa de construcții probleme Am de 3 luni echipa aceasta și de cadn au venit sunt doar probleme . Doar la ei s a stricat scurgerea sub cada , ... (vezi toată discuția)