avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Solicitare sfat intr-o speta legata de infestarea cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Solicitare sfat intr-o speta legata de infestarea cu plosnite

Buna ziua,

Am si eu o speta in care as dori sa ma indrume un avocat cu un sfat.

"Recent s-a intamplat sa ma confrunt cu o invazie de plosnite de pat, si cum sunt la ordinea zilei (vedeti cazul Paris si multe alte locuri) la apartamentul de la parter al dansei au constatat si ei plosnite de pat. Eu mi-am facut dezinsectiile, am facturile doveditoare emise de compania de dezinsectie, insa aceasta persoana vecina imi cere la obraz banii de mobila noua pentru ca cea veche a aruncat-o fiind infestata. Este normal asa ceva? Si in caz contrar o sa mearga mai departe sa ma actioneze in instanta sa ma dea in judecata.

Cu cine am vorbit mi-au spus ca face o greseala mare. Cum poti sa acuzi pe cienva fara dovezi? Eu asa ceva nu am mai auzit. Poti sa dai pe cinevai in judecaeta un chirias cand iti distruge mobila sau vecinul care te inunda si nu te intelegi cu el sa-ti repare dauna provocata. E cat se poate de clar evident in aceste cazuri...

Plosnitele se pot audia ? Sa intrebi de unde au venit. Ca sa gasesti vinovatul
Si ca eu as fi autorul moral? Ea sdustine ca eu sunt autorul moral si ca eu trebuie sa platesc sa-i returnez banii. Ideea e ca nimeni altcienva din bloc nu s-a confruntat cu aceasta problema doar eu si apartamentul dansei (vecinei). Am intrebat vecinii si nu, nu au, altfel ar fi spus.
Ca si concluzie eu am rezolvat problema, si ea la fel insa are pretentii la mobila noua care a cumparat-o sa-i platesc mobila."

E normal cum procedeaza aceasta individa?
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 00:20, 6 Octombrie 2023
Nu are nici o sansa sa arate ca vin de la dv chair daca ar fi fost asa.
Majoritatea vecinilor nu observa sau nu spun ca au insecte prin casa.
Folositi K-Othrine SC 25 si nu mai dati banii firmelor degeaba.
Luati un litru cu 350lei si cu 50 mililitri faceti 5litri de substanta. Stropiti tot tot in casa si ati rezolvat. Pe casa scarii la intrare si in licurile unde ar putea veni de la vecini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Focar de infestare cu ploșnițe de pat (bedbugs) din cauza unor vecini cu probleme psihice: ce am putea face ca să rezolvăm problema? radu123456 radu123456 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc mai vechi, construit prin 1950. Suntem 11 apartamente in total. La etajul 2 exista o familie (tata si fiu) care, inca de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vreau si eu sa va prezint o speta in care sunt eu ... gaddy gaddy Buna ziua, Vreau si eu sa va prezint o speta in care sunt eu implicat sau inca nu ca sa spun asa, sau mai bine spus si nici nu vreau sa se ajunga la ... (vezi toată discuția)
Invazie de gandaci Mar_Ko Mar_Ko Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil unde functioneaza o asociatie de proprietari. De cateva zile ne confruntam cu o invazie de gandaci de bucatarie proveniti ... (vezi toată discuția)