avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata intretinere

buna seara

am un apartament neterminat, in care nu s-au montat obiectele sanitare si nici corpurile de iluminat, apartamentul este situat la parter si nu beneficiez de parcare, imi puteti spune va rog mult care sunt obligatiile de plata, pentru ca mi-a sosit acasa o suma fabuloasa pt un an, inclusiv plata pentru lift, salubritate, rampa garajului subteran, va multumesc mult

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:08, 5 Noiembrie 2012
Daca nu locuiti in apartament trebuie sa platiti totusi cheltuielile care, conform HG 1588/2007 se repartizeaza pe cota-parte indiviza (proportional cu suprafata apartamentului).
Aceste cheltuieli sunt:
- salarii si indemnizatii;
- service ascensor;
- cheltuieli administrative, lucrari de intretinere si reparatii ale elementelor de proprietate comuna (tevi, zugravit holuri, inlocuit geamuri etc)
- caldura la partea comuna (spatii comune si tevile verticale din apartament);
- video, interfon (daca este cazul)

Nu platiti curentul electric, salubrizare (gunoiul) si gazele.

Despre garajul subteran nu va pot spune nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli privind spatiile comune cobuzi cobuzi ....pe baza caror criterii se repartizeaza cheltuielile aferente curateniei pe casa scarii,iluminatul pe casa scarii si functionarea liftului? (vezi toată discuția)
Cheltuieli de intretinere in lipsa de acasa KLTM KLTM Am lipsit din locuinta cateva luni si am facut o cerere de scoatere de la intretinere. Zero persoane sa puna. Vad cu stupoare ca au pus zero persoane insa ... (vezi toată discuția)