CarolinaBelle a scris:
din start va spun ca nu am o facultate in drept sau stiinte economice/politice.
Nici eu nu am.
Vreau sa fac un acord scris cu o alta persoana,
Dar acest lucru nu m-a impiedicat sa inchei mai multe acorduri de colaborare reusite, si functionale, care au ca obiect principal efortul comun in rezolvarea unor probleme de interes comun atat ca elemente de rezolvare cat si ca venit obtinut..
... in care sa fie specificat ca, in urma unor intrevederi care au loc in cadrul unei colaborari, ideile care le vom discuta vor fi protejate prin acest acord....Acum, amandoua suntem prietene, insa vrem sa facem un astfel de acord scris.
Sunt de parere ca e bine ca, acordul sa se faca dar sa se centreze pe rolul exact al actiunilor persoanelor in cadrul colaborarii si nu pe o neincredere de start, ca prietena de azi e posibil ca miine „sa imi traga teapa”.
Cu alte cuvinte, ne este frica ca la ce vom ajunge discutand si analizand (ideia) va fi folosita individual de cineva din noi fara acordul celeilalte persoane.
Inainte vreme oamenii in actiuni comune „bateau palma” si era suficient” fiecare isi tinea cuvantul dat pana la final. Astazi se fac acte peste acte, legalizate, parafate, intarite de brevete sau prin alte modalitati. Realitatea arata ca ele nu au prea mare valoare cand unul dintre parteneri si-a propus sa „traga spuza pe turta lui”. Ideile nu prea pot fi oprite in a lua forma in realitate. Oricum e bine sa ajungeti la idei valabile si valoaroase intai, ca daca va e frica ca vor fi furate (si in aceste vremuri posibilitatea este mare) nici nu e bine sa va angajati in colaborare.
Puteti sa-mi spuneti daca e posibil un astfel de acord sa fie imputernicit la notar?
Imputerniciti-l daca credeti ca aceasta va ajuta.
Ce clauze ar trebui sa aiba?
Una dintre clauze poate fi:
Toate ideile rezultate din discutiile bilaterale vor fi folosite doar in interes comun. Folosirea ideilor in alte scopuri , se face cu acordul scris al partenerei de colaborare.
Cum arata un astfel de acord?:"> (de unde as putea lua un exemplu)
Dati search pe „goagăl” si cautati
Acord de colaborare. Numarul si diversitatea lor este extrem de mare. Vedeti ce vi se potriveste la ceea ce vreti sa faceti.
Cand te gandesti la ce ti se poate intampla neplacut, pe un drum, nu mai mergi nicaieri.
Succes in colaborare.