avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii plata concedii de boala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

plata concedii de boala

Care este modalitatea de recuperare a sumelor aferente concediilor medicale achitate personalului angajat in cazul in care sumele platite sunt mai mari decat contributia angajatorului ?
Care este termenul in care se poate solicita rambursarea ?
Cel mai recent răspuns: rat maria , utilizator 12:42, 6 Noiembrie 2012
Mai multe detalii puteti gasi in Normele metodologice ale OUG 158/2005, insa pe scurt va spun care sunt demersurile.
Daca indemnizatiile achitate de angajator depasesc valoarea contributiei pentru concedii si indemnizatii, atunci pentru suma de recuperat, angajatorul depune la Casa de Sanatate afiliata urmatoarele documente:
- cerere pentru recuperarea sumelor reprezentand concedii medicale (o gasiti pe site-ul Casei de Sanatate)
- Copie dupa Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (Declaratia 112 anexele A1 si A1.1), pentru luna pentru care se solicita restituirea + Centralizator privind certificatele de concediu medical aferent lunii;
- Concediile medicale (exemplarul 2 - roz) aferente pt luna pentru care se solicita restituirea;
Indemnizatiile pot fi solicitate pe baza actelor justificative, in termen de 90 de zile de la data de la care beneficiarul era in drept sa le solicite

Temei legal: OUG 158/2005 si normele de aplicare a OUG 158/2005.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare indemnizatie de cm de la fnuas Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Va rog sa imi enumerati care sunt cazurile in care un angajator poate sa-si recupereze indemnizatii de concediu medical. Sunt noua in domeniul ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume casmb ELENA2009 ELENA2009 pentru a recupera banii de pe concediile medicale de la casa de sanatate trebuie depuse si concediile medicale care sunt suportate de angajator, cf ordin ... (vezi toată discuția)
Recuperare concedii medicale LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Buna ziua ! Va supun atentiei urmatoarea situatie. O firma datoreaza, intr-o luna, la fondul de contributii si indemnizatii de la persoane juridice ( FNUASS ) ... (vezi toată discuția)