avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA

Buna ziua,
Am cateva intrebari. Am apartamentul in executare silita din cauza unui imprumut la banca. Vreau sa vand ap sa inapoiez banii pt stingerea datoriilor, dar nu prea exista intelegere.
Deci daca reusesc sa depun banii pana la prima licitatie a apartamentului este ok, se pot rezolva problemele?
Apoi cum se face evaluarea apartamentului.Pot depune contestatie? Cum, unde?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:44, 28 Noiembrie 2012
1-Problema se poate solutiona,inclusiv daca achitati debitul pentru care s-a dispus executarea silita in intervalul de 15 zile dupa adjudecarea imobilului
2-Evaluarea apartamentului se poate realiza prin evaluator ANEVAR
Contestati...puteti depune, daca detineti probe temeinice pentru suspendarea executarii silite
Contestatie lmpotriva executarii silite se poate formula si adresa instantei care a dispus executarea silita
Am vorbit cu un avocat, nu am ce contesta cu privire la executare, oricum pierd, in Romania este posibil orice. Ar fii fost normal cred eu sa fiu informata ca se va face executare silita si un termen sa-mi rezolv problemele.Stiam ca se va ajunge aici, dar timpul este prea scurt sa gasesc cumparator, dar incerc. Incerc sa gasesc o procedura avocateasca pentru a amana aceste termena pentru a putea vinde
Singura solutie este sa incercati sa vorbiti cu executorul pentru a gasi o modalitate de amanare. In acest sens sunt solutii. Vorbiti cu executorul.
Am uitat sa va spun ca nu puteti contesta evaluarea dvs., dar executorul da. Deci, sper ca intelegeti dvs ce vreau sa spun.
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
Din pacate am vorbit cu executorul si mi-a transmis ca dansul este foarte cinstit si face totul cum scrie la carte. Traind intr-o tare "libera" cunosc "mafia" executarilor silite. Sa iei un ap cu 5000 euro si sa-l vinzi cu 25000euro cel putin, chiar afacere. O sa fac tot posibilul sa aman cat pot licitatia si sper sa pot vinde ap intre timp.
Executorului trebuie sa-i spuneti ca nue vorba de nimic necinstit, ci doar sa va ajute sa amane termenul macar cu 2 saptamani. De obicei a doua oara s-ar putea sa fie mai cu succes. Mai incercati. E singura dvs. sansa.
Ar mai fi o sansa, dar e putin riscanta, si anume sa gasiti pe cineva cunoscut care sa mearga sa liciteze la pretul pe care il vreti dvs. pe apartament, dar trebuie sa aiba si banii. el se alege cu aparatmentul i-ar dvs. cu diferenta de pret de la executare. Sau daca nu se prezinta nimeni la licitatie, pretul de pornire la a doua licitatie scade, dar se mai obtine o decalare de termen (inca un termen pana la pregatirea celei de-a doua licitatie) - riscant si asta, dar trebuie sa vedeti ce va avantajeaza cel mai mult si de unde va puteti dvs. rezolva cat mai bine si in avantajul dvs. situatia.
Am uitat sa va intreb: Din ce localitate sunteti? (doar pt curiozitatea mea personala, pentru un studiu de piata). Daca nu va suparati.

[ folositi va rog, butonul EDITEAZA cand aveti ceva de completat, multumesc]
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Licitatie cumparare apartament de catre cumnat. yamada yamada Fratele sotiei mele poate participa la o licitatie de cumparare a unui apartament ce imi apartine, scos la licitatie in urma cererii de executare silita din ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar nfurdea@yahoo.com nfurdea@yahoo.com care si cat dureaza procedura de executare silita; pana la cat pot sa coboare pretul la casa in cadrul licitatiilor (vezi toată discuția)
Pot ramane in apartament pana la vanzarea prin licitatie ? yamada yamada Am achizitionat un credit imobiliar in perioada de boom imobiliar. Dupa 3 ani de plata a ratelor la zi, am ramas fara loc de munca si nu am mai putut plati ... (vezi toată discuția)